Competiţii sportive suspendate în China

Autorităţile chineze au anunţat că sus­pendă toate competiţiile sportive interne care prezintă ”un risc ridicat” după ce 21 de participanţi la o cursă de ultra maraton şi-au pierdut viaţa în urmă cu două săptămâni.
Conform sursei citate, sportivii trebuiau să parcurgă în natură distanţa de 100 km însă la o altitudine foarte înaltă, ei fiind surprinşi de o ploaie îngheţată extrem de puternică în provincia Gansu din nord-ves-ul Chinei.
Tragedia a provocat o polemică generală în China, autorităţile deschizând o anchetă pentru tragerea la răspundere a celor vi­novaţi. ”Pentru a proteja sănătatea şi sigu­ran­ţa populaţiei, Administraţia Generală pen­tru Sport anunţă suspendarea naţio­nală a competiţiilor sportive cu risc ridicat”, se arată într-un comunicat al organismului sportiv intern.
Administraţia mai spune că va „efectua o revizuire completă a evenimentelor spor­tive relevante”, iar organizatorilor li se cere să ia în calcul, în viitor, prognozele meteo atunci când stabilesc organizarea unei competiţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.