Comercianţii care nu şi-au strâns gunoiul după Serbările de la Ţebea, avertizaţi de autorităţile locale

Autorităţile locale din comuna Baia de Criş şi-au exprimat, ieri, nemul­ţu­mirea f­aţă de modul în care mai mulţi comercianţi prezenţi, duminică, la Serbările Naţionale de la Ţebea au înţeles să respecte curăţenia, aceştia abandonând gunoiul în alte locuri decât cele amenajate de organi­zatori.

Vor lua o garanție
Imagini cu PET-uri, cutii de carton şi saci plini cu deşeuri au fost postate pe pagina de Facebook a Primăriei Baia de Criş, de care aparţine şi locali­tatea Ţebea, primarul comunei, Mihaiu Liviu Gorcea, anunţând că anul viitor va institui o taxă de garanţie pentru cei care nu respectă regulile de curăţenie. „În atenţia comercianţilor care vă regăsiţi în imaginile de mai jos, să aveţi mare grijă pentru anul viitor (de Ţebea) dacă mai doriţi să participaţi. Prin HCL vom institui o garanţie la închirierea terenului, care va fi returnată după predarea amplasamentului folosit în timpul serbărilor”, a notat primarul comunei Baia de Criş.
Conducerea primăriei a precizat că, pentru menţinerea curăţeniei, în zona destinată comercianţilor au fost amplasate containere de gunoi, aceştia fiind informaţi despre locurile în care trebuiau lăsaţi sacii cu deşeuri, pentru a putea fi preluaţi ulterior.
Câteva mii de oameni au luat parte, duminică, la Serbările Naţionale de la Ţebea dedicate comemorării a 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu. (A. Năstase)