Combinatul siderurgic de la Hunedoara a fost oprit!

11 decembrie 2019 | 4 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

Şoc la combinatul siderurgic din municipiul Hunedoara! Producţia a fost suspendată, iar angajaţii sunt nevoiţi să-şi ia concediu de odihnă, iar apoi vor trebui să intre în şomaj economic. ArcelorMittal încetează temporar producţia la uzina siderurgică din Hunedoara, ca urmare a preţurilor ridicate la energie electrică şi gaze naturale, se arată într-un comunicat al companiei.
„Producţia în fabrică a fost suspendată la data de 1 decembrie 2019. Aici se produceau profile, ţagle rotunde şi corniere. Fabrica are 640 de angajaţi şi 200 de contractori. Preţurile la energia electrică şi la gazul natural au crescut semnificativ pentru utilizatorii industriali din România în ultimii ani, preţurile româneşti fiind semnificativ mai mari decât în alte ţări europene cu operatori importanţi în producţia siderurgică, precum Franţa şi Germania. Întrucât producătorii de oţel europeni se luptă să concureze din cauza nivelurilor ridicate de oţel din import şi a cererii interne slabe, uzina din Hunedoara – care funcţionează cu un cuptor cu arc electric, cu energie, reprezentând, aşadar, un cost major – nu mai este capabilă să concureze“, se precizează în comunicat.
Compania speră în găsirea unei soluţii care să abordeze problema preţurilor ridicate ale energiei electrice şi gazului natural şi să permită uzinei din Hunedoara să aibă un viitor durabil.
Angajaţilor li s-a cerut să îşi consume concediul anual rămas, compania acordând lucrătorilor „şomaj economic“ pentru zilele rămase.
ArcelorMittal a achiziţionat fabrica din Hunedoara în 2003 şi, de atunci, a investit 550 de milioane de lei (115 milioane de euro) pentru a aduce acesteia îmbunătăţiri tehnice şi de mediu.

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. siderurgist spune:

  vrajeala.
  cum ramane cu certificatele verzi primite gratuit si vandute pe milioane de euro?

 2. vasile v. spune:

  este vorba doar de management slab timp de mai multi ani.
  asta e rezultatul.

 3. mircea spune:

  toata echipa e slabita

 4. mircea spune:

  toata echipa e slabita si slabuta

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Târg handmade de sărbători, la Centrul Cultural din Deva

Un târg handmade de Crăciun se deschide sâmbătă, 14 decembrie 2019, la ora 14:00, în holul principal al Centrului Cultural...

Vasilică Potecă a fost învestit în funcţia de prefect al judeţului

Sorina Popa Vasilică Potecă (foto) a fost învestit, ieri, în funcţia de prefect al judeţului Hunedoara. Ceremonia a fost în...

Bulina neagră, 12.12.2019

Mirel Liviu Sandu, cetăţean rezident în Deva Pentru că a fost condamnat la peste doi ani de închisoare cu executare,...

Închide