ActualitateFlash

Combinatul de la Hunedoara, mină de aur pentru ”magneţi”

Mafia fierului vechi este la ea acasă în municipiul Hunedoara, întrucât combinatul siderurgic este o adevărată mană cerească pentru hoţii de material feros. Numai de la începutul acestui an, oamenii legii au întocmit zeci de dosare penale, după ce au prins mai mulţi hunedoreni la furat în incinta combinatului.

„Vom face plângeri penale”

Sătul de pagubele pe care ArcelorMittal Hunedoara le înregistrează din cauza hoţilor de fier vechi, directorul general al combinatului, Remus Păţan, spune că va schimba tactica în raport cu cei care vor fi prinşi la furat. „Vom adopta o nouă strategie şi anume, nici o persoană care va fi descoperită că sustrage materiale feroase din incinta combinatului ArcelorMittal Hunedoara nu va mai fi iertată. Compania noastră va depune plângeri penale împotriva fiecărui hoţ, pentru ca aceştia să plătească pentru faptele comise”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Remus Păţan, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara.

Fenomenul este în creştere

Dacă ar fi să urmărească cineva activitatea micilor hoţi de fier vechi, cu siguranţă, ar observa că aproape în fiecare noapte, cel puţin o căruţă, încărcată de fier se îndreaptă către centrele de colectare din municipiul Hunedoara. Potrivit poliţiştilor, până în acest moment, de la începutul anului 2010, oamenii legii din municipiul Hunedoara au descoperit 31 de furturi de acest gen, din fostul combinat siderurgic. Dintre acestea, 11 dosare au fost finalizate şi trimise spre judecare, iar la restul, cercetările sunt în plină desfăşurare şi oamenii legii au întocmit un cerc de suspecţi. De multe ori, hoţii au fost prinşi fie în momentul în care încercau să încarce în căruţe sau în autoturisme fierul sustras, fie au fost prinşi în drum spre centrele de colectare a deşeurilor feroase. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se simte o creştere a acestui fenomen, cu aproape 20 la sută. (L. Botici)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura