COLINDE pentru MESAGERI

23 decembrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Mircea Lepădatu

Este vremea colindelor! De la începutul săptămânii, pe străzi, prin casele oamenilor, prin instituţiile publice, se aud colindele care vestesc venirea Crăciunului, sărbătoarea Naşterii Domnului.

Cete de colindători, copii, adolescenţi şi oameni în toată firea umblă pe la casele românilor să le aducă, prin vechi şi frumoase colinde, vestea Naşterii Mântuitorului. Iar oamenii îi aşteaptă cu drag, cu mesele pline de bucate şi băuturi.

Ca în fiecare an, şi la redacţia MESAGERUL HUNEDOREAN, au venit colindătorii. Primii care ne-au călcat pragul au fost grupul de colindători al Poliţiei TF Hunedoara (foto 1). În frunte cu comisarul şef Vasile Hriţac, poliţiştii de la Transporturile Feroviare nu doar că arătau ca scoşi din cutie în uniformele de paradă şi cu mănuşi albe, dar s-au dovedit posesorii unui repertoriu de colinzi impresionant.

O altă trupă de colindători, care a ţinut să fie alături de noi în aceste zile premergătoare Crăciunului, este cea a Căminului Cultural din comuna Băcia (foto 2). Colindătorii din Băcia, având în rândul lor trei codane, pline de vino-ncoa’, ne-au încântat cu vechi şi frumoase cântece de Crăciun.

Bucurie ne-a adus în suflete în aceste zile şi dinamicul grup de colindători de la România Mare (foto 3), grup organizat şi condus de Costel Avram, preşedintele organizaţiei judeţene a PRM. Oamenii lui Avram au reuşit un concert de colinde care ne-au înălţat sufletele spre ceruri, dar ne-au şi înveselit.

Quartetul de colindători de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (foto 4), compus din doi bărbaţi şi două domnişoare, ne-a încântat cu un miniconcert de colinde, prezentate într-un stil mai elevat, în acompaniament de chitară.

Tuturor celor care ne-au colindat în aceste zile, MESAGERUL HUNEDOREAN le urează şi pe această cale, să aibă parte de pace în suflete şi bucurie la sărbătoarea Crăciunului, iar Anul Nou să le aducă sănătate şi multe împliniri.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. i spune:

    Si ce le-ati dat pentru colindat? Macar cate un calendar dala mic?

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Consilier local înglodat în datorii

Lidera grupului de consilieri PSD din Consiliul Local Petroşani, Doina Popescu (foto), este înglodată în datorii către firmele de interes...

Legendele Ţinutului Secuiesc lansate la Deva

Grupul Şcolar „Téglás Gábor” din Deva a găzduit lansarea Hărţii legendelor din Ţinutul Secuiesc, proiect realizat de Asociaţia Culturală Visus...

Udemeriştii hunedoreni merg cu Kelemen Hunor

Organizaţia judeţeană Hunedoara a UDMR a decis, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Judeţeni, să sprijine candidatura lui Kelemen Hunor (foto) la...

Închide