Colegiul Pedagogic „Regina Maria“ a obţinut titlul de Eco-şcoală

1 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sâmbăta trecută, în cadrul ediţiei a XX-a a Seminarului Naţional „Parteneriat în educaţia pentru mediul înconjurător”, organizat la Bucureşti de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria“ Deva i-a fost acordat Steagul Verde şi titul de Eco-şcoală.
Titul de Eco-şcoală şi Steagul Verde se acordă pe bază de evaluare a unităţilor şcolare, în care au fost desfăşurate cel puţin doi ani proiectele de tip Eco-şcoală sau activităţi din cadrul programelor Tineri reporteri pentru mediul înconjurător; campania „Litter Less“; „Să învăţăm despre pădure“; Eco-Fotografia Anului, Proiectul „Mănâncă responsabil“ etc.
Toate aceste activităţi se desfăşoară sub egida Centrului Carpato Danubian de Geoecologie care este membru al organizaţiei internaţionale Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE).
După derularea în anul şcolar 2016-2017 a proiectului „Eco şcoala = Eco Life”, în anul şcolar 2017-2018, în cadrul Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria“ s-a desfăşurat proiectul „Un mediu ambiant cu mai puţine deşeuri”.
Toate activităţile s-au desfăşurat având Eco-codul „Un om curat într-un mediu curat“. Activităţile din cadrul programului Eco-şcoala vor continua pentru menţinerea statutului de Eco-şcoală şi dreptul de arborare a Steagului Verde.
Mâine, miercuri, de la ora 9:50, la colegiul amintit are loc careul festiv de arborare a Steagului Verde şi de prezentare a diplomei de Eco-şcoala. (A.Clej)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Brilinsky a abandonat Sarmizegetusa Regia

De ieri, 1 octombrie 2018, Vladimir Brilinsky (foto) nu mai este administrator la Sarmizegetusa Regia. El a demisionat din această...

Lucrări importante, la Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara a prezentat o sinteză a lucrărilor executate de constructor la Lotul 4...

Femeile liberale – grijă pentru copii şi vârstnici

Senatorul PNL Carmen Hărău (foto) a organizat ieri o conferinţă de presă, pentru a arăta care sunt câteva dintre activităţile...

Închide