Colegiul Pedagogic „Regina Maria“ a obţinut titlul de Eco-şcoală

Sâmbăta trecută, în cadrul ediţiei a XX-a a Seminarului Naţional „Parteneriat în educaţia pentru mediul înconjurător”, organizat la Bucureşti de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria“ Deva i-a fost acordat Steagul Verde şi titul de Eco-şcoală.
Titul de Eco-şcoală şi Steagul Verde se acordă pe bază de evaluare a unităţilor şcolare, în care au fost desfăşurate cel puţin doi ani proiectele de tip Eco-şcoală sau activităţi din cadrul programelor Tineri reporteri pentru mediul înconjurător; campania „Litter Less“; „Să învăţăm despre pădure“; Eco-Fotografia Anului, Proiectul „Mănâncă responsabil“ etc.
Toate aceste activităţi se desfăşoară sub egida Centrului Carpato Danubian de Geoecologie care este membru al organizaţiei internaţionale Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE).
După derularea în anul şcolar 2016-2017 a proiectului „Eco şcoala = Eco Life”, în anul şcolar 2017-2018, în cadrul Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria“ s-a desfăşurat proiectul „Un mediu ambiant cu mai puţine deşeuri”.
Toate activităţile s-au desfăşurat având Eco-codul „Un om curat într-un mediu curat“. Activităţile din cadrul programului Eco-şcoala vor continua pentru menţinerea statutului de Eco-şcoală şi dreptul de arborare a Steagului Verde.
Mâine, miercuri, de la ora 9:50, la colegiul amintit are loc careul festiv de arborare a Steagului Verde şi de prezentare a diplomei de Eco-şcoala. (A.Clej)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.