Colegiul Naţional „Decebal” are, de joi, o faţă nouă

La mijlocul săptămânii trecute a avut loc recepţia finală a lucrărilor de construcţii de la Colegiului Naţional „Decebal” din Deva, lucrări realizate în cadrul proiectului „Reabilitarea ansamblului de clădiri şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Naţional Decebal  Deva”.
Potrivit prof. dr Florin Ilieş, directorul Colegiului Naţional „Decebal”, implementarea proiectului va avea ca rezultat îmbunătăţirea calităţii procesului educaţional din instituţia de învăţământ deveană, creşterea performanţelor şcolare şi menţinerea elevilor într-un sistem educaţional de înaltă performanţă, care să asigure resursele umane necesare unei dezvoltări socio-economice durabile şi echilibrată teritorial în Regiunea Vest.
Proiectul, finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 ” Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de Intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă a fost implementat începând din luna aprilie 2010. Valoarea totală a proiectului este de 9.376.459,93 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile (din Fondul European de Dezvoltare Regională) este de 7.356.907,04 lei.
Proiectarea lucrărilor a fost realizată de firma Keops Design Proiect din Deva. Principalele lucrări de construcţii, executate de societate Comsid Tehnosteel Deva au constat în reabilitarea reţelelor termice, electrice, apă şi canal, înlocuirea pardoselilor, extinderea sălii de sport, modernizarea terenului de sport din curtea colegiului, lucrări de tencuieli, zidărie, finisaje interioare. De asemenea, elevii decebalişti vor beneficia de două cabinete de informatică, dotate cu calculatoare de ultimă generaţie, echipamente sportive, mobilier şcolar nou. (M. Crivăţ)

2 comentarii la „Colegiul Naţional „Decebal” are, de joi, o faţă nouă

  • 20 august 2012 la 13:46
    Permalink

    Dar unde sunt panourile de basket pentru terenul din curtea scolii?

  • 20 august 2012 la 17:03
    Permalink

    Cu tot respectul pentru munca depusa dar cladirea arata tot ca o puscarie de maxima securitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare