Colecţie de medalii, salbă de speranţe

Ciprian Marinuţ

Sportivii de la CNS CSS „Cetate“ Deva au luptat asemeni vechilor greci la „Cupa Iancu de Hunedoara“ la lupte libere şi au cucerit nouă medalii. Performanţa le permite să spere că vor urca pe podium şi la Campionatele Naţionale, programate la sfârşitul acestei luni, la Tg. Jiu.

Muncă răsplătită
Prima competiţie a toamnei, rezervată copiilor născuţi în anii 1997, 1998 şi 1999 i-a găsit la un bun nivel de pregătire pe sportivii deveni antrenaţi de Suraj Moravan şi Doru Ailincăi. Ca dovadă, nouă dintre componenţii secţiei de lupte libere a CNS CSS „Cetate“ Deva au reuşit să urce pe podium la puternica întrecere dotată cu „Cupa Iancu de Hunedoara“, desfăşurată la finalul săptămânii, la Hunedoara. Cel mai bun rezultat l-a obţinut Denisa Fodor, clasată pe primul loc la categoria 44 de kilograme. Performanţe valoroase au obţinut alţi şase sportivi care s-au clasat pe locul doi, după înfrângeri la limită în finale. Este vorba de Elena Anca (ctg. 37 kg), Gabriela Munteanu (ctg. 48 kg), Artemis Bolog (ctg. 52 kg, încă legitimată la Inter Petrila), Ionuţ Anca (ctg. 35 kg), Claudiu Ciocănel (ctg. 66 kg) şi Alin Bălan (ctg. 63 kg). Palmaresul clubului devean a fost completat cu două clasări pe locul trei, obţinute de Constantin Mihalca (ctg. 58 kg) şi Dorin Terme (ctg. 85 kg). „Rezultatele sunt peste aşteptări, raportat la valoarea adversarilor, însă în perfectă concordanţă cu munca depusă la antrenamente. Toţi cei care au urcat pe podium au venit la antrenamente încă din perioada vacanţei şcolare, iar acum, s-a dovedit că au muncit cu folos“, a spus antrenorul Suraj Moravan.
La competiţia desfăşurată la finalul săptămânii la Hunedoara au participat sportivi de la cele mai bune cluburi din judeţul nostru, precum şi de la grupări din zonele de centru şi vest ale ţării: CSS Hunedoara, CSS Deva, CSS Petroşani, Inter Petrila, CSS Cluj, Viitorul Cluj,  CSS Timişoara, Banatul Timişoara, CSS Lugoj, CSS Drobeta Tr. Severin şi CSS Jimbolia.

Privesc cu speranţă în viitor
Rezultatele bune de la acest concurs le dau luptătorilor deveni încredere că istoria se poate repeta şi la următoarele competiţii programate până la finalul anului. „Toţi cei care au urcat pe podium la concursul de la Hunedoara sunt calificaţi la finala Campionatului Naţional, programată la finalul lunii, la Tg. Jiu. Sper ca majoritatea să confirme că sunt pe drumul cel bun al performanţei şi să urce pe podium şi la turneul naţional“, a spus antrenorul Suraj Moravan.
Secţia de lupte a CNS CSS „Cetate“ Deva pregăteşte pentru luna noiembrie organizarea unei competiţii internaţionale. Este vorba de „Cupa Cetate“ la lupte libere, la care vor fi invitaţi sportivi din ţară şi din străinătate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare