Sport

Colecţie de medalii la Campionatul Mondial

11 karate-george-CondescuCiprian Marinuţ

Sportivii de la CSM Jiul Petroşani au obţinut trei medalii de aur, cinci de argint şi trei de bronz la Campionatul Mondial de karate shotokan, desfăşurat în Serbia, la finalul săptămânii trecute. La competiţie au participat sportivi din 40 de ţări, iar reprezentanţii României au fost în top la majoritatea categoriilor.

Trofee individuale şi la echipe
Antrenorii clubului din Valea Jiului, Radu Polifronie şi Alina Tinca, au deplasat un lot format din 13 sportivi, în loc de 14, pentru că Bogdan Parizek s-a accidentat cu doar câteva zile înainte plecarea în Serbia. Radu Polifronie consideră că rezultatele puteau fi mai bune, dacă sportivii ar fi fost mai motivaţi. „Se putea obţine mult mai mult, dar trebuia mai multă concentrare. Părinţii sportivilor au susţinut integral din punct de vedere financiar toată deplasarea şi vreau pe această cale să le mulţumesc. Aceasta a fost ultima competiţie mare înainte de Campionatul Naţional pe echipe din luna noiembrie”, a declarat antrenorul Radu Polifronie.
Karatiştii de la CSM Jiul Petroşani au obţinut trofee valoroase şi în probele individuale, însă cele mai strălucitoare au fost la echipe. La seniori, Ionuţ Ipate a ocupat locul şapte la individual, categoria -70 de kilograme şi s-a clasat pe locul III cu echipa României. La tineret, George Condescu (foto) s-a situat pe locul II la categoria +75 de kilograme şi a obţinut două medalii de aur cu echipele României la echipe şi echipe mixte. La nivel de juniori, Andreea Ambruş a cucerit medalia de bronz la individual, categoria +59 de kilograme şi s-a clasat de  două ori pe locul II cu echipele României la feminin şi mixt. La categoria cadeţi, Andreea Polifronie s-a situat pe locul II la categoria -52 de kg şi a ocupat locul II cu echipa de mixt şi locul III cu echipa feminină. În fine, la cadete, Miruna Măluţă, a ocupat locul 5 la individual, categoria +52 de kg, şi a urcat pe locul I cu echipa României.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura