Sport

CNS Cetate străluceşte la FOTE

04 racea

Ciprian Marinuţ

 Echipa feminină de gimnastică a României, formată în exclusivitate din sportive de la CNS „Cetate” Deva, a cucerit medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiţie ce are loc la Tampere (Finlanda).

Depăşite doar de Rusia
Gimnastele Amelia Racea, Raluca Haidu şi Diana Trenca, toate legitimate la CNS Cetate Deva, au totalizat 111,250 puncte şi au urcat pe treapta a doua a podiumului, după echipa reprezentativă a Rusiei, care a acumulat 113, 150 puncte. Podiumul a fost completat de lotul Olandei (110,600 puncte). Aparatul forte al echipei României a fost bârna (28,250 puncte), urmat de sărituri (28,200), sol (27,800 puncte) şi paralele (27,000 puncte). Gimnastele românce care sunt însoţite în Finlanda de antrenorii Liliana Cosma şi Florin Cotuţiu (şi ei de la CNS Cetate Deva şi de la lotul olimpic) puteau fi pe locul întâi, însă au avut câteva ezitări sau chiar ratări, la exerciţiile cu grad mare de dificultate pe care le-au executat.

Racea, calificată în toate finalele
Cele mai mari punctaje pentru delegaţia României au fost realizate de Amelia Racea 56,650 puncte (sărituri – 14,150; paralele – 14,050; bârnă – 14,550; sol – 13,900) şi Raluca Haidu 54,150 puncte (sărituri – 14,050; paralele – 12,950; bârnă – 13,250; sol – 13,900) care s-au calificat în această ordine în finala la individual compus, disputată aseară. Amelia Racea, lidera echipei, s-a calificat şi în toate cele patru finale pe aparate, în vreme ce Raluca Haidu a prins finala doar la sol.

A doua medalie
Medalia de argint, cucerită miercuri seara, de echipa de gimnastică, este a doua pentru CNS Cetate Deva la FOTE, după ce, triplusaltista Andreea Todereanu a reuşit, marţi, un salt de 13,14 metri, cu care a obţinut medalia de bronz.
Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) reuneşte sportivi din 49 de ţări, iar România este prezentă în Finlanda cu o delegaţie din 44 de sportivi, care ne vor reprezenta la şase discipline: atletism, ciclism, gimnastică, înot, judo şi tenis. FOTE se organizează o dată la doi ani, cu o ediţie de iarnă şi una de vară. România va fi în
premieră gazda FOTE, la ediţia de iarnă din 2013, care va avea loc pe Valea Prahovei.

One thought on “CNS Cetate străluceşte la FOTE

  • Imaginea atasata este a Nastiei Liukin (de la o demonstratie din Franta anul trecut, 2008), gimnasta americana care nu participa la FOTE si n-are legatura cu aceasta competitie!

    FELICITARI fetelor! Amelia Racea azi a luat 2 medalii de aur si 2 de argint la finala pe aparate, iar Raluca Haidu – bronz la sol!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.