Sport

Handbalul supravieţuieşte crizei

11 marian muntean

Ciprian Marinuţ

 Marian Muntean (foto), finanţatorul echipei Cetate Devatrans, a decis să treacă peste supărările produse de rezultatele slabe din sezonul trecut şi greutăţile provocate de criza financiară şi va susţine în continuare echipa în Liga Naţională.

Tentaţia performanţei
Ratarea obiectivului de a duce echipa în cupele europene pentru al şaselea sezon consecutiv a secătuit resursele de dragoste pentru handbal ale patronului de la Cetate Deva, iar Marian Muntean a fost extrem de hotărât să renunţe la echipă. Situaţia s-a schimbat în bine, după ce, antrenorul Rapidului, Vasile Mărgulescu, i-a propus deveanului o colaborare extrem de tentantă. „Am avut discuţii, pentru aducerea la Deva a antrenorului Mărgulescu şi a patru jucătoare de la Rapid, întrucât echipa lor se desfiinţează. Perspectiva aceasta, care ar fi făcut din Cetate o formaţie care să se bată pentru locul doi, m-a determinat să trăiesc iar pentru handbal”, a spus Muntean. Chiar dacă, ulterior, „afacerea” cu rapidistele a picat, finanţatorul devean a intrat iar în horă şi e decis să continue să susţină echipa şi în noul sezon. „Până la urmă, colaborarea cu Mărgulescu şi rapidistele a picat. S-a ajuns la discuţii să vină nu patru, ci şapte jucătoare, cu pretenţii destul de mari, iar în aceste condiţii, de unul singur nu puteam susţine financiar echipa în noua formulă. Dincolo de asta, şi antrenorul Mărgulescu, şi jucătoarele şi-ar fi dorit contracte numai în avantajul lor. Adică, eu trebuia să le plătesc salarii, contracte şi alte drepturi, fără a-i putea penaliza, dacă nu-şi realizau obiectivul. Singura sancţiune pe care aş fi avut-o la îndemână era o reducere de 10 la sută a contractului şi salariilor pentru sezonul viitor. Iar mie nu mi-a convenit să le plătesc bani grei, indiferent de rezultate. Oricum, chiar dacă afacerea a picat, Mărgulescu are meritul că m-a făcut să nu renunţ la handbal”, a spus Muntean.

Contracte mai mici, speranţe mai mari
Cu perspectiva aducerii rapidistelor şi a lui Mărgulescu, Muntean a renunţat la serviciile portăriţei Ileana Bistriceanu şi ale pivotului Zsolt Borbelly şi era gata-gata să mai concedieze alte câteva jucătoare. Însă, după ce afacerea a picat, Muntean s-a apucat iar să caute întăriri pentru echipă. „La ora actuală, avem acelaşi lot ca şi anul trecut, în afara celor două, care au plecat, iar handbalistele se pregătesc cu domnul Ioan Mătăsaru. Diferenţa e că s-au diminuat simţitor contractele, la unele, reducerea ajungând până la 70 la sută. Sunt în discuţii cu mai mulţi tehnicieni, pentru postul de antrenor principal şi cu vreo patru-cinci jucătoare, pentru a întări echipa. Mă bate gândul să renunţ la Şovar şi Bardac, pentru că au fost cele mai indisciplinate în campionatul trecut, dar nu ştiu sigur ce va fi. Oricum, până duminică vom definitiva lotul şi echipa va pleca în cantonament”, a spus Muntean.
Finanţatorul devean a precizat că a semnat deja un contract cu o sportivă din Serbia, pivot al naţionalei, şi va mai aduce trei-patru jucătoare, iar pe lista tehnicienilor cu care a discutat, se află şi Dumitru Muşi, fostul secund al naţionalei.

One thought on “Handbalul supravieţuieşte crizei

  • Sper sa nu se renunte usor la Valentina Bardac , imi place stilul ei de joc , nu stiu de ce am impresia ca se aseamana in joc cu Codruta Zavragiu , insa e tanara si se poate perfectiona , valoare are .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura