Sport

CNS Cetate Deva, „regina” judeţeană la atletism

Ciprian Marinuţ

Sportivii de la şcoala de atletism a Colegiului Naţional Sportiv „Cetate” Deva au dominat autoritar etapa judeţeană a „Cupei Liceelor”, câştigând ambele concursuri pe echipe şi competiţia individuală a băieţilor, desfăşurate, ieri, la Deva. În competiţia individuală a fetelor, podiumul a fost ocupat de sportive de la licee din Hunedoara şi Ghelari.

Victorii, fără să forţeze la feminin

Cu sportivi de la clasele speciale de atletism, care au deja în palmares medalii la competiţiile naţionale, Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva a triumfat, fără să forţeze, în etapa judeţeană a Cupei Liceelor la atletism, desfăşurată, ieri, pe străzile din centrul Devei. Atletele de la CNS „Cetate”, Emanuela Hoidrag, Andrada Juratoni, Claudia Zăiceanu şi Cristina Butaş, au ocupat doar locurile patru, cinci, şase şi şapte la individual, în cursa de 1.500 metri, însă la echipe, clubul devean a fost lider, devansând formaţiile Grupului Şcolar „Ovid Densuşianu” din Călan şi CN „Hermes” Petroşani. La individual fete, podiumul a fost ocupat de Roxana Clinci (C.N. „Iancu de Hunedoara”), Adela Maier şi Maria Dincă (ambele de la Liceul Teoretic Ghelari). „Nu am pregătit special acest concurs judeţean, deoarece fetele sunt obosite, după concursurile naţionale de sală. Era clar că vom fi primii la echipe, chiar dacă vom avea o viteză mai moderată la individual, unde se califică mai departe primii 10 clasaţi, aşa că nu am forţat”, au spus antrenorii Nicolae Alexe, Cornelia Juratoni şi Florica Niculescu.

Băieţii au băgat viteză

Spre deosebire de fete, care n-au prins podiumul la individual, la băieţi, CNS „Cetate” a câştigat ambele medalii de aur. Roland Raica, medaliat cu bronz în 2009 la naţionale în proba de 5.000 de metri, a fost campion la individual în cursa de 2.500 de metri, fiind urmat în clasament de Cosmin Ignat (CN Iancu de Hunedoara) şi Cosmin Chiperi /CN Hermes Petroşani). Şi la general, echipa de la CNS Cetate, formată din Roland Raica, Andrei Szabo, Ciprian Lucaks, Viorel Cîrcu, Răzvan Marian şi Norbert Ercze, a fost prima, devansând grupările CT „Emanoil Gojdu” Hunedoara şi Grupului Şcolar „Ovid Densuşianu” din Călan. „A fost un concurs bun, în care am fost evident mai rapizi decât adversarii, dar adevărata valoare se va vedea la etapele superioare”, a spus Gheorghe Iclozan, antrenorul echipei de băieţi de la CNS „Cetate”.

Cupa Jandarmeriei

În paralel cu competiţia rezervată liceenilor, s-a derulat şi Crosul Jandarmeriei, cu prilejul aniversării a 160 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Jandarmii şi jandarmeriţele au alergat pe o distanţă mai mică decât a liceenilor, respectiv 1.200 metri, iar cei mai buni au fost următorii: masculin: locul I – sergent major Marian Bîc, IJJ Hunedoara; locul II – Vasile Daniliuc, elev la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi; locul III – agent de poliţie Florin Niţă, IPJ Hunedoara; feminin: locul I – soldat Oana Răscol – UM 01099 Brad; locul II – sergent major Georgiana Tănăsoiu – IJJ Hunedoara; locul III – soldat Ioana Maioga, UM 01099 Brad.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura