EvenimentFlash

Tren rupt în două

Livia Botici

Un tren marfar a oprit circulaţia feroviară, ieri dimineaţă, între halta Crivadia şi Baru Mare. Din cauza faptului că bara care lega două dintre vagoane s-a rupt, trenul nu şi-a putut continua drumul.

Ajutorul de mecanic a murit
Totul s-a întâmplat ieri dimineaţă, în jurul orei 9, atunci când un tren marfar, încărcat cu apă minerală şi băuturi răcoritoare, care circula pe ruta Arad – Bucureşti, a frânat de urgenţă, din cauza ruperii barei de tracţiune. Urmare a acestui fapt, cupla care lega vagoanele 5 şi 6 a căzut între şine, blocând circulaţia. Incidentul a fost observat de mecanicul unui tren accelerat, care a anunţat Poliţia TF Petroşani, dar, de asemenea, acesta a semnalat şi faptul că o persoană se află prăbuşită la pământ între şinele de cale ferată. „La scurt timp, după ce am fost anunţaţi că s-a petrecut acest incident, la faţa locului au ajuns echipaje ale poliţiştilor feroviari şi un echipaj SMURD. Cu toate că s-au încercat manevre de resuscitare mai bine de jumătate de oră, medicii nu au reuşit să facă nimic pentru a-i salva viaţa bărbatului găsit între cele două linii ferate”, declară comisarul şef, Vasile Hriţac, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Hunedoara. Se pare că acesta, ajutor de macanic fiind, atunci când s-a produs defecţiunea, a coborât din tren, pentru a vedea care vagon s-a stricat. Nu a reuşit să ajungă până la locul cu pricina, prăbuşindu-se la pământ. După primele indicii, se pare că omul, pe nume Csaba F., de 41 de ani, a făcut stop cardiac.

Al doilea eveniment
Cu ajutorul lucrătorilor CFR, ieri la amiază, la ora 13, trenul marfar a fost repus în mişcare, circulaţia în zonă fiind reluată la parametri normali. Acest incident este, din păcate, al doilea petrecut în ultima săptămână, culmea, exact în acelaşi loc. Vinerea trecută, şase vagoane ale unui tren marfar au deraiat între aceleaşi două halte, provocând pagube majore şi blocând circulaţia feroviară pentru două zile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura