Noi perspective pentru Ţinutul Pãdurenilor

25 martie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Nicolle Ebner

Ieri, a fost lansat oficial cel mai mare proiect realizat de Consiliul Judeţean Hunedoara (CJH), din fonduri europene nerambursabile, de refacere a infrastructurii de drumuri din judeţul Hunedoara. În lungime totală de peste 30 de km, drumul judeţean deschide locuitorilor din comunele Teliucu Inferior, Topliţa şi Lunca Cernii noi perspective şi oportunităţi de dezvoltare.

Un drum judeţean care va schimba viaţa comunităţilor

Proiectul are o valoare de 22 milioane euro şi prevede asfaltarea drumului între localităţile Teliucu Inferior-Topliţa-Lunca Cernii, până la limita cu judeţul Caraş-Severin, construirea de şase poduri şi 62 de podeţe noi, efectuarea de marcaje, plantări de arbori pe marginea suprafeţei carosabile.

“Ţinutul Pădurenilor este o zonă mirifică, ce trebuie pusă în valoare. Construirea acestui drum va schimba radical viaţa oamenilor de acolo. Vor creşte preţurile imobilelor la adevărata lor valoare şi va uşura accesul în judeţul Caraş, fără să mai fie nevoie de un ocol în lungime de 60 de kilometri”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ.

Licitaţia pentru desemnarea constructorului este încă în desfăşurare, evaluarea ofertelor urmând să se finalizeze în 5 aprilie. Un număr de 40 de firme internaţionale, naţionale şi locale au cumpărat caietul de sarcini, iar 20 dintre acestea au participat la licitaţie. Termenul de finalizare a modernizării drumului judeţean Teliucu Inferior-Topliţa-Lunca Cernii este de 39 de luni, lucrările putând începe încă din trimestrul doi al acestui an. Asta, în cazul în care rezultatul licitaţiei nu va fi contestat.

Asfaltarea drumului judeţean are şi unele inconveniente, mai ales în Lunca Cernii. „Pentru noi, drumul e mană cerească, pentru că suntem cei mai defavorizaţi. Mai greu o să fie pentru vacile din comună, că nu sunt obişnuite cu asfaltul. Dar, ăsta să fie cel mai rău lucru…”, a spus primarul Liviţuc Lupulescu. Până acum, CJH a câştigat trei proiecte de reabilitare a unor drumuri judeţene, valoarea totală a fondurilor europene nerambursabile fiind de 31 de milioane de euro.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. lumi spune:

    am trait s-o vad si pe asta. era si cazul sa se faca ceva. eu merg doar o luna pe an (in vacanta)la toplita dar localnicii sufera enorm din aceasta cauza. TOPLITA E UN TINUT DE VIS CU OAMENI F. OSPITALIERI. IMI ESTE TARE DOR DE EI.SALUTARI LA TOTI!!!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Primăvara Europeană“

Ieri, Şcoala Generală „Sigismund Toduţă” a fost gazda evenimentului „Prieteni pentru o zi, Europeni mereu”. Cu această ocazie, centrul Europe...

Mircia vrea înapoi patrimoniul cedat Consiliului judeţean

După ce, în urma votului consilierilor locali, executivul Primăriei Deva a rămas fără birourile luxoase, primarul Mircia Muntean s-a supărat...

S-au gãsit soluţii pentru conflictul din cartierul Ceangãi

Soluţie inedită, identificată de prefectul Attila Dezsi, în cazul conflictului existent de mai mulţi ani între agenţii economici şi locuitorii...

Închide