CNS Cetate a pierdut la Cugir primul amical din sezon

Nicolae Gavrea

Echipa de fotbal CNS Cetate Deva a înregistrat prima înfrângere din amicalele disputate în perioada de pregătire şi acest lucru s-a întâmplat miercuri, pe „Arena Cugir”, în faţa gazdelor de la Metalurgistul. Echipa din judeţul Alba s-a impus cu scorul de 2 – 1, după un joc bun al ambelor formaţii. Ca de obicei, antrenorii celor două echipe au folosit formule de start aproape de cele pe care le vor utiliza în partidele de campionat.

Echipa din Cugir a deschis scorul în minutul 35, prin Lemac, care a fructificat o pasă primită de la Neagu. Cu patru jucători care au evoluat într-o vreme şi la CNS Cetate – Tătaru, Şaucă şi Făgărăşanu în primul 11 şi Vaştag intrat după pauză – Metalurgistul a jucat ceva mai bine, dar în prima repriză nu s-a mai înscris, astfel că la pauză s-a intrat cu avantaj minim al gazdelor. Gazdele şi-au majorat avantajul de pe tabela de scor în minutul 63, prin ex-deveanul Andrei Făgărăşanu, la capătul unei acţiuni individuale în care a speculat o neatenţie în defensiva lui Cetate. Oaspeţii au redus din diferenţă pe final de meci, prin căpitanul Robert Cristian, în minutul 80, însă nu a fost destul ca să schimbe deznodământul partidei.
Antrenorul devenilor, Ioan Petcu, l-a folosit în formula de start al echipei în întâlnirea de la Cugir pe Mirică, un junior adus de la FC Voluntari. Celălalt nou venit de la formaţia ilfoveană, Suciu, a fost accidentat şi a lipsit de la acest joc, după ce sâmbătă a început ca titular în partida de la Avrig (încheiată la egalitate, 0 – 0). În repriza secundă au intrat pe teren şi noile achiziţii din această vară, Fetiţa, Circov, Braga şi Marin.
„A fost un meci de pregătire util ambelor formaţii, cu un joc disputat. În ce ne priveşte, apreciez că am făcut un joc bun, mai ales în repriza a doua, pe care am dominat-o destul de clar. Ne-am creat câteva ocazii de gol, Mirică a avut un şut în plasa laterală, Braga a şutat şi el de la 16 metri şi a scos portarul, puteam marca şi înainte de reuşita lui Robert Cristian. Din păcate, suferim încă în atac, nu reuşim să înscriem. Sperăm să se rezolve şi problema asta cât mai repede, prin aducerea unui vârf de atac. Pentru noi urmează acum amicalul de joi (n. red. ieri) seară cu Dacia Orăştie, apoi întâlnirea din Cupă cu CSM Lugoj, de miercurea viitoare. Să vedem ce va fi, din câte am auzit, de la Lugoj au plecat mulţi jucători în această vară. În acest sfârşit de săptămână jucătorii noştri vor avea liber două zile, iar luni ne reunim din nou şi începem să pregătim partida din Cupă”, a declarat după meci Ioan Petcu, antrenorul principal al CNS Cetate Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.