Campionatele Europene de Atletism de la Berlin. Sportivii din România au ratat alte calificări în finale

Nicolae Gavrea, din Berlin

Anamaria Nesteriuc s-a calificat în faza următoare a competiţiei la 100 m garduri, dar cu un rezultat care nu garantează o participare în finala probei. Bianca Răzor a sosit a treia, cu 52,19 şi s-a calificat în semifinalele de la 400 m ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă personală a sezonului, ca şi Andreea Miklos sosită „la fotografie”, în serie, dar s-a calificat în semifinală la timp!

Andreea Panţuroiu, cu o ultimă încercare care a măsurat 14,20 m, cu 15 centimetri peste s-a calificat în finala probei de triplusalt, dar în calificările de la 200 m, Ionuţ Neagoe (21,21) şi Alexandru Terpezan (21,39) au încheiat întrecerea continentală pe locurile 31, respectiv, 38.
La Berlin, atmosfera se menţine înăbuşitoare, mulţi sportivi fiind nevoiţi să abandoneze, cu precădere în probele de anduranţă. Aşa s-a întâmplat şi ieri cu ambii mărşăluitori tricolori, în proba de 50 km, iar Nicolae Soare a rezistat, dar performanţa lui a fost influenţată negativ: locul 19 în finala de la 10 000 m.
Rezultat surpriză onorant pentru Alin Firfirică în finala de la aruncarea discului, care a reuşit 63,73 m din ultima încercare, terminând întrecerea pe locul 7. Ancuţa Bobocel, despre care se spunea că are şanse la un loc pe podium, se pare că a forţat prea tare şi a abandonat! Cealaltă reprezentantă a României, Roxana Bârcă, a trecut a 12-a linia de sosire, fiind cronometrată în 33:17,61.
Mult promovata Sanda Belgyan a încheiat pe locul 22 la 400 mg, iar Robert Parge pe 23 la 400. În calificările de la săritura în înălţime, Daniela Stanciu a evoluat modest, oprindu-se la doar 1,81 m, adică locul 18, deşi avea o performanţă în acest sezon de …1.94 m.
Alexandru Novac, la suliţă, cu toate că în acestă vară reuşise să îmbunătăţească substanţial recordul naţional, care îi aparţinea (86,37 m), aici a avut o prestaţie slabă, cea mai bună aruncare măsurând doar 76,44 m. Numai locul 17.
Deci, multe rezultate slabe pentru atleţii români, în condiţiile în care la naţionalele de la Piteşti, desfăşurate în urmă cu 14 zile, performanţele curgeau gârlă, de ne-am speriat la câte medalii se vor câştiga la Berlin.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.