ActualitateFlash

Campanie de strângere de fonduri pentru repararea ambulanţei SMURD Simeria

Sorina Popa

Preşedintele Asociaţiei Salvital, Petru Mărginean (foto), a tras, ieri, într-o conferinţă de presă, un semnal de alarmă în legătură cu ambulanţa de la modulul SMURD Simeria, care stă defectată.

Adrese peste adrese
„La începutul lunii martie s-a defectat ambulanţa de la modul SMURD Simeria şi a fost adusă o maşină montană din Valea Jiului în locul acesteia. Însă, aceasta din urmă nu poate fi folosită pentru toate intervenţiile. Nu am să vorbesc de rău nici o instituţie care se poate implica în această problemă. Pentru noi, cei de la Salvital, este o prioritate repararea ambulanţei, pentru că este vorba de a salva vieţi omeneşti. Am făcut numeroase adrese către Spitalul Judeţean Deva, unde se află în comodat maşina, dar nu am primit nici un răspuns scris. Am făcut şi la comisia interministerială din Ministerul Sănătăţii. Am primit răspuns. Ambulanţa a fost dusă la reprezentanţa auto, unde s-au făcut două devize, unul în valoare de 100.000 de lei şi altul de 27.000 de lei. Ministerul Sănătăţii a aprobat reparaţiile, dar de cinci luni nu s-a mişcat un deget. Maşina am adus-o în garaj la Simeria. Nu ştim care este motivul, poate este unul financiar, poate unii nu-şi fac datoria. Trag un semnal de alarmă, că ambulanţa trebuie reparată. Managerul spitalului devean spune că nu sunt bani. Ni s-a spus că se va face o rectificare bugetară. Cert este că noi am trimis oamenii în concediu. Nu mai avem alte forme şi va trebui să-i trimitem în concediu fără plată“, a declarat Petru Mărginean, preşedintele Asociaţiei Salvital, într-o conferinţă de presă.

Reparaţia costă 10.000 de euro
„Am decis să suspendăm contractul de comodat cu Spitalul Judeţean pentru ambulanţa defectă. Iar în această perioadă demarăm o campanie de strângere de fonduri pentru a putea repara maşina. Ne vom implica toţi, paramedicii, ceilalţi angajaţi ai Asociaţiei Salvital. Vom avea câteva sloganuri, astfel ca în cel mai scurt timp să acţionăm. Vrem ca până la sfârşitul lunii septembrie ambulanţa să fie reparată. Nu am fi recurs la această campanie de strângere de fonduri, dar din punct de vedere financiar, Salvital stă destul de rău. S-au retras 14 consilii locale din asociaţie doar în acest an. O reparaţie capitală a maşinii poate fi făcută cu 10.000 de euro. Dacă ne mişcăm repede, cred că putem ieşi din acest impas. Avem probleme financiare. Sunt litigii, restanţele de la cei care s-au retras se ridică la 811.000 de lei. Unele primării întârzie cu plata. Bani de salarii sunt până în octombrie. E păcat, pentru că, dacă vorbim de intervenţii, acestea sunt în continuă creştere. În primele şase luni ale acestui an au fost aproape 5.000 de intervenţii ale echipajelor noastre“, a adăugat Mărginean.

Timpul de acţionare s-a dublat
„Din cauză că nu mai avem ambulanţă la Simeria, intervenţiile s-au redus la un sfert. Mai concret, dacă până să se defecteze maşina aveam 150 de intervenţii pe lună, acum mai avem doar 50. Nu putem acţiona în situaţiile în care ambulanţa pe care o folosim, cea montană, nu este adecvată. Deservim 40.000 de locuitori, toată zona Simeriei, cu comunele din jur, dar şi porţiunea din Autostrada A1, unde suntem primii care putem interveni. În condiţiile în care nu avem ambulanţa, timpul de acţionare al celorlalte echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă s-a dublat faţă de al nostru“, a declarat Adrian Mitrescu, şef SMURD Simeria.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura