CNS Cetate a luat o „gură de oxigen”

1-cns-cetate-uta-bd-ii-30-octombrie-pagina-11Ovidiu Mănăstire

Trupa deveană a reuşit o nouă victorie, după trei etape de „secetă“, trecând pe teren propriu, scor 1-0, de UTA BD II. Singurul gol al partidei a fost înscris de Andrei Vaştag, în repriza secundă, iar căpitanul alb-albaştrilor din meciul de sâmbătă, Iulian Tecsi, a ratat un penalti obţinut de Lintaru.

Ofensivi, dar imprecişi
Cu „cuţitul la os” după trei etape fără victorie în campionat şi un eşec umilitor în Cupa României, CNS Cetate Deva a văzut din duelul cu satelitul echipei UTA Bătrâna Doamnă drept un meci al reabilitării. Dar, deşi au intrat avântat în joc, devenii nu au găsit drumul spre gol. Lintaru, cap din şase metri pe lângă poartă, Tecsi, şut din careul  mic peste poartă şi Kereki, execuţie pe jos de la 16 metri în braţele lui Mara, au fost jucătorii deveni care în primele 15 minute au semnat ocaziile de gol, toate venite după centrări de pe dreapta ale lui Şaucă sau Vaştag.

Tecsi, ratare de la punctul cu var
Cea mai mare şansă de a schimba tabela s-a produs în minutul 33, când Lintaru a obţinut un penalti după o ciocnire în careu cu portarul oaspeţilor dar căpitanul Tecsi l-a irosit. Atacantul devean a şutat telefonat, în stânga lui Mara, iar tânărul goalkeeper arădean a reţinut.

Gol norocos şi noroc pe final
Totuşi, imediat după reluare, gazdele au reuşit deschiderea scorului, la o fază în care au avut şi şansă. Andrei Vaştag l-a văzut pe Mara uşor ieşit, a şutat spre poartă de la 23 de metri, iar mingea deviată de Gârbiţă, a trecut peste portarul alb-roşiilor, intrând în plasă. Golul nu a adus descătuşarea, însă, devenii păcătuind în continuare la finalizare, iar Vajda, Tecsi şi Velici au semnat alte ocazii bune. Ocazii care se puteau răzbuna în final, când atacanţii arădeni Trabalka şi Ignea au avut două şanse mari de a egala, însă loviturile de cap ale acestora nu au găsit ţinta. S-a încheiat 1-0, o victorie fără entuziasm pentru CNS Cetate, însă una care aduce moralul înaintea ultimelor patru etape ale turului.
CNS CETATE DEVA 1 (0)
Raţ – Jude (49 Sahru), Ionică, Kereki, Petresc – Şaucă (49 Vîrtan), Vaştag, R. Cristian (61 Vajda), Bloj – Tecsi (cpt. 78 Velici), Lintaru. Antrenor: Viorel Tănase
UTA BD II 0
Mara – Costin, Lazăr, Wild (cpt.), Copaci – Coadă, Gârbiţă – Ghergar, Vlad, Ungureanu (72 Trabalka) – Ignea. Antrenor: Dan Oprescu
Arbitrii: Vasile Rodină (Alba Iulia) – Adrian Epure (Orlat), Daniel Nagy (Mediaş)
A marcat: Vaştag (53)
Stadion: „Cetate”, spectatori 50

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare