Clubul face memoriu, părinţii vor judecată

Cristina Ghenea
Ciprian Marinuţ

Portarul echipei CFR Simeria, Răzvan Gheaţă (foto), care şi-a pierdut un rinichi în urma unei accidentări în teren, nu va mai putea apăra, decât dacă îşi asumă riscuri serioase.

A ajuns pe masa de operaţie

În timpul unui meci disputat sâmbătă, în Brad, fotbalistul a fost accidentat de atacantul echipei adverse şi a fost transportat de urgenţă la spitalul municipal. Medicii de aici i-au făcut o ecografie, însă nu au descoperit nici un fel de leziune, astfel că l-au trimis pe băiat acasă. După câteva ore, însă, tânărul a început să urineze sânge. A fost dus la spitalul din Simeria, iar de acolo, a fost transportat imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, din Deva, unde medicii au constatat că rinichiul stâng îi era, practic, rupt în jumătate. La scurt timp, băiatul a intrat în comă, iar în cele din urmă, a fost supus unei intervenţii chirurgicale, pentru extirparea organului lezat. În prezent, Răzvan se află internat la Secţia Urologie, iar starea sa este stabilă. Medicii spun, însă, că nu va mai putea juca fotbal decât dacă îşi asumă nişte riscuri serioase. „Când a ajuns, era în şoc hemoragic, cu un hematom în care se acumulase circa un litru de sânge. Va mai putea juca fotbal doar pe propria răspundere, trebuie să conştientizeze ce s-ar putea întâmpla dacă ar mai suferi o accidentare similară“, a declarat doctorul Isaia Dăian, de la Spitalul Judeţean.

Pe ecografia de la Brad, nu avea nimic

Tânărul, care a făcut faţă cu brio intervenţiei chirurgicale, spune că nu i se pare normal ca dintr-o echipă de medici, nimeni să nu-şi dea seama ce are, de fapt, pacientul. „Când am ajuns la spitalul din Brad, nici nu mă puteam ţine pe picioare. M-au văzut mai mulţi doctori, m-au dus şi la ecograf, dar au zis că n-am nimic, m-au trimis acasă. Aici (n.r. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva), şi-au dat seama ce am, ar fi trebuit să poată şi acolo“, a precizat Răzvan Gheaţă. Doctorii de la Brad, însă, susţin în continuare că pe ecografie, rinichiul băiatului nu prezenta nici un fel de leziuni. „Pacientul a fost văzut, mai întâi, de medicul de gardă, care a chemat apoi şi medicul internist şi chirurgul. Sunt medici specialişti, cu experienţă în domeniu. I-a fost făcută o ecografie şi nu se vedea nimic din care să reiese că rinichiul sau splina ar fi lezate. Greşeala s-a produs în momentul în care băiatul a fost lăsat să plece fără semnătura părintelui“, a declarat Florin Jurca, managerul Spitalului Brad.

Memoriu împotriva violenţei pe stadioane

Gruparea CFR Simeria a depus, ieri, un memoriu la AJF Hunedoara, în care deplânge violenţa crescută de la meciurile din Liga a IV-a, căreia i-a căzut victimă portarul Răzvan Gheaţă (17 ani), rămas fără un rinichi în urma unei lovituri încasate la meciul cu Aurul Brad. Oficialii feroviari cer forului fotbalistic judeţean un set de măsuri împotriva arbitrilor, echipelor şi oficialilor care provoacă şi promovează agresivitatea.
Conducerea clubului CFR Simeria şi Emil Rîşteiu, primarul Simeriei, au anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că este nevoie de intervenţia Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara pentru stoparea climatului de violenţă care se manifestă la meciurile din Liga a IV-a, în care sunt angrenate echipe de amatori. „Nu cred că este nevoie să moară cineva pentru ca AJF să impună o schimbare de atitudine în fotbalul hunedorean. Sunt tineri, sunt copii de 15 ani care vin la fotbal. Ce-o să le spunem lor sau părinţilor? Trebuie să se joace fair-play, după reguli care să promoveze meciuri curate, iar arbitrii să-şi facă treaba, cu respectarea regulamentului de fotbal”, a spus antrenorul echipei CFR Simeria, Ioan Bădoi.

Vor să-i dea în judecată pe cei din Brad

Familia tânărului a decis să dea în judecată clubul de fotbal Aurul Brad pentru incidentul la care a fost victimă copilul lor, dar se va adresa şi Colegiului Medicilor Hunedoara, pentru a investiga modul în care doctorii de la spitalul din Brad au intervenit în acest caz. „Vrem să răspundă atât clubul de fotbal, cât şi medicii de la Brad, pentru că doctorii au spus că nu are nimic. Au vrut să scape de el şi au spus că nu are nimic. Vrem, de asemenea, să răspundă şi arbitrii, pentru că nu au oprit jocul. Nu ştim cine este vinovat, dar trebuie să răspundă. Fără un rinichi, la vârsta de 17 ani, cred că i-au stricat tot viitorul unui tânăr care joacă fotbal de la nouă ani“, a spus Petru Gheaţă, tatăl fotbalistului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare