Clasa pregătitoare, o experienţă ratată?

Anamaria Nedelcoff

După ce s-au investit milioane de lei în materialele şi mobilierul necesar claselor pregătitoare, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, precizează că de anul viitor, clasa zero s-ar putea întoarce la grădiniţă.
Sindicaliştii sunt revoltaţi de schimbările petrecute cu învăţământul românesc în ultimii ani şi avertizează că investiţiile făcute vor fi pierdute. La fel se va întâmpla cu posturile învăţătorilor şi cu acest an din viaţa elevilor. „Clasa aceasta nu trebuia să fie. Cadrele didactice, sindicatele, părinţii, toţi am fost împotriva acestei clase, dar nu am fost ascultaţi. Aproape 500 de învăţători vor rămâne anul viitor fără posturi în judeţul Hunedoara. S-au făcut investiţii, s-au creat posturi noi, dar conceptul este unul greşit din start. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla cu aceşti copii în anul viitor. Copiii ăştia pierd un an din viaţă. Experimentele acestea se fac pe spinările copiilor şi părinţilor. Anul viitor, va fi cu cele mai mari probleme. Numai de schimbări avem parte, dar la curriculum şi programe, nu se gândeşte nimeni să umble. Materia e la fel de încărcată”, a declarat Rodica Dojcsar, secretarul general al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Hunedoara.
Inspectorul şcolar Marta Mate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean  Hunedoara, precizează că încă nu se poate pronunţa referitor la efectele pe care le va produce renunţarea la clasa pregătitoare. Cât despre investiţiile în mobilier, numai în judeţul Hunedoara, suma se ridică la 434.000 de lei. „Legat de investiţii, calculaţi 2.170 de module, a câte 200 de lei fiecare. În plus, mai sunt şi materialele didactice. Noi aşteptăm finalul, să vedem ce vor hotărî de la minister, nu ne putem pronunţa acum, până nu iau ei o hotărâre clară“, a declarat Marta Mate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.