CJ Hunedoara, alături de primăriile vulnerabile în contextul pandemiei

25 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Pentru că este nevoie ca primăriile să fie ajutate, astfel ca, la rândul lor să ajute cetăţenii, Consiliul Judeţean Hunedoara analizează în regim de urgenţă posibilitatea alocării de fonduri unităţilor administrativ-teritoriale vulnerabile, pentru asigurarea hranei persoanelor izolate la domiciliu şi pentru achiziţia de echipamente şi produse specifice activităţilor de dezinfecţie.

„Având în vedere că, până astăzi, nu au fost alocate fondurile necesare aşa cum este specificat în Anexa 1 a Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, pentru sprijinirea persoanelor izolate la domiciliu, ca urmare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, Consiliul Judeţean Hunedoara analizează în regim de urgenţă posibilitatea sprijinirii unităţilor administrativ-teritoriale pentru asigurarea necesarului zilnic al cetăţenilor izolaţi la domiciliu, aflaţi în dificultate. Potrivit articolului 29 al Anexei la Decret, cheltuielile necesare se asigură prin transfer între bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, şi bugetele locale, măsurile de sprijinire a persoanelor izolate fiind puse în aplicare de autorităţile administraţiei publice locale. În condiţiile în care nu a fost emis un ordin de ministru în acest sens, am luat decizia de a analiza posibilitatea ca administraţia judeţeană să ia măsuri pentru a sprijini acele primării care nu au fondurile necesare. Oamenii aflaţi în izolare nu au nici o vină că se află în această situaţie. Ne vom mobiliza şi vom căuta cea mai bună soluţie”, a declarat Daniel Andronache (foto), vicepreşedinte al CJ Hunedoara.
De asemenea, administraţia judeţeană analizează şi posibilitatea de a sprijini unităţile administrativ-teritoriale vulnerabile pentru asigurarea echipamentelor de protecţie şi a substanţelor dezinfectante, necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ilie Pârvan, noul inspector şcolar general

Noul inspector general şcolar este Ilie Pârvan (foto), membru PNL. El o înlocuieşte pe post pe Maria Ştefănie, căreia i...

Vorţa: vârstnicii, ajutaţi să stea acasă

Administraţia publică din Vorţa pregăteşte o situaţie cu cetăţenii trecuţi de 65 de ani, care este posibil să aibă nevoie...

Conducerea Consiliului Judeţean demontează informaţiile false lansate în public la adresa instituţiei

Este clar că unii vor să obţină capital politic chiar şi în aceste condiţii. Se pare că unii politicieni nu...

Închide