Circ politic la Petrila

Anamaria Nedelcoff

Scandalurile politice se ţin lanţ şi la Petrila, războiul dintre foştii oponenţi, în alegerile locale pentru primărie, Ilie Păducel şi Dorin Curtean, părând să fie fără sfârşit. Astfel, după ce fostul candidat al PC la Primăria Petrila, Dorin Curtean, ales consilier local, a optat să rămână în continuare city-manager, renunţând la postura de membru al consiliului  local, primarul Ilie Păducel i-a desfiinţat postul.

„Este o răzbunare a primarului”

Curtean consideră că respectivul proiect de hotărâre reprezintă o răzbunare a primarului în funcţie, dusă la capăt cu ajutorul PSD-ului. La rândul lui, Florin Ţurcaş, liderul filialei petrilene a PC, spune că se gândeşte foarte serios „să rupă protocolul” cu PSD. Şi, pentru ca bulibăşeala să fie completă, liderii PSD din Petrila susţin că între formaţiunea lor şi PC, nu a existat vreodată un protocol.
„Au desfiinţat postul de city-manager. Este o răzbunare personală a lui Păducel. Este clar că nu poţi colabora cu un astfel de om, el ţine cont de interesele personale. Mai mult ca sigur, îl va înfiinţa din nou şi-şi va pune slugile pe post. Cei de la PSD au votat pentru desfiinţarea postului, nu au ţinut cont de protocoale, nu ţin cont de alianţe”, a declarat Dorin Curtean.
La rândul lui, Florin Ţurcaş se consideră „păcălit” de centru: „După ce de la centru ni s-a spus că ar fi bine ca PC-ul să susţină ca Jurca să fie viceprimar, după ce au primit votul nostru, băieţii din PSD nu au mai avut nevoie de noi şi au votat pentru desfiinţarea postului de city-manager. Bobar şi-a realizat visul de a ne pune la punct”.

„N-a fost nici o alianţă”

În replică, primarul Ilie Păducel precizează că Dorin Curtean nu a fost obligat de nimeni să fie city-manager. ”Curtean avea posibilitatea să fie consilier local. Nu l-a obligat nimeni să aleagă postul de city-manager. Şi da, colaborez bine cu PSD-ul, pentru că în Consiliul Local Petrila, majoritatea o formează PSD-ul, PDL-ul şi PPDD-ul. Dacă voiam răzbunare, o făceam cu ani în urmă, când am observat că Dorin Curtean începuse să mă fenteze”, a spus el.
Iar Gheorghe Bobar, preşedintele PSD Petrila, vorbeşte despre alianţe care nu au existat niciodată. ”Noi nu am intrat în alianţă cu nimeni, numai în mintea domnului Ţurcaş există un protocol care s-a rupt. Iar noi nu am discutat niciodată vizavi de postul de city-manager, nu ştiu de ce ni s-ar reproşa ceva”, susţine social-democratul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră 8.08.2012

Cristinel Radu, locuitor din municipiul Lupeni

Bulina albă 8.08.2012

Petru Androne Eli, dirijorul corului de copii „Vlăstarele Orăştiei“

Noutăţi de la Hărău

Veşti bune pentru localnicii comunei Hărău: au început branşamentele la apă şi canal în Banpotoc, estimându-se ca în următorii patru...

Închide