Marea asfaltare din Hunedoara bate pasul pe loc

Cristina Ghenea

Deşi au demarat în trombă, lucrările de reabilitare şi modernizare a reţelei stradale din municipiul Hunedoara au fost brusc întrerupte. Nu a mai durat mult după încheierea campaniei electorale pentru alegerile locale şi muncitorii s-au şi făcut nevăzuţi. Motivul? Constructorul nu mai are asfalt.

Întrerupte din senin

Dacă în timpul campaniei electorale, muncitorii au reuşit să uimească prin sporul pe care-l aveau la efectuarea lucrărilor, acum, nici un utilaj nu mai este ieşit pe drumurile din Hunedoara. Mult aşteptata reabilitare şi modernizare a reţelei stradale a fost demarată în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, în valoare de 20.786.986 de lei, care prevede recondiţionarea a cinci mari bulevarde şi a patru străzi din municipiu, în suprafaţă totală de 11 kilometri. Mai precis, în proiect sunt prevăzuţi 118.865 de metri pătraţi care trebuie frezaţi şi reasfaltaţi, 18.230 metri pătraţi ce reprezintă parcări – atât vechi, cât şi noi, o pistă pentru biciclişti, ce se va întinde de-a lungul bulevardului Dacia şi va avea 2.650 de metri pătraţi, şi două sensuri giratorii ce ar trebui construite la intersecţiile dintre bulevardele Traian cu Dacia şi Republicii cu Libertăţii, plus reabilitarea unui număr de 19 staţii de autobuz. Licitaţia a fost câştigată de consorţiul SC DELTA A.C.M. ‘93 SRL şi SC DRUPO SRL, iar lucrările au început cu câteva săptămâni înainte de startul campaniei pentru alegerile locale. O vreme au fost derulate într-un ritm neaşteptat de alert, însă recent, au fost întrerupte din senin.

Ce spun autorităţile locale?

Situaţia a intrat şi în atenţia edililor locali, care au luat legătura cu executanţii lucrărilor şi au stabilit prelungirea termenului limită de finalizare a proiectului. „Cele două firme au probleme cu aprovizionarea cu asfalt.  Am acceptat cererea lor de prelungire a termenului de finalizare a lucrărilor până la data de 31 decembrie 2012. Până în prezent, s-a efectuat, în procent de 80 la sută, montarea bordurilor şi amenajarea trotuarelor. Urmează ridicarea gurilor de canal şi continuarea asfaltărilor. Urmărim foarte atent ceea ce se întâmplă şi aproape zilnic, luăm legătura cu reprezentanţii firmelor, pentru a fi la curent cu evoluţia lucrărilor“, a declarat Dan Bobouţanu, viceprimarul municipiului Hunedoara.

2 comentarii la „Marea asfaltare din Hunedoara bate pasul pe loc

  • 8 august 2012 la 9:16
    Permalink

    Daca in doua luni sau asfaltat 80% din total ,pentru inca 20 % va trebuie 5 luni ca sa terminati ,bani vi sau dat cum spuneti ca nu aveti asfalt ,asta e rusinos ,incepeti sa furati prea mult .

  • 8 august 2012 la 11:09
    Permalink

    s-au pus in proportie de 80% borduri si amenajarea trotuarelor, nu a asfaltului, asfalt s-a pus doar pe bulevardul dacia si avram iancu, si oricum mai trebuie turnat inca un strat si pe aceste 2 strazi, pe restul nu s-a pus un gram de asfalt

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare