Circ de prost gust făcut de salariaţii Teatrului din Petroşani la Consiliul Judeţean

Sorina Popa

Circ de proastă calitate ieri la şedinţa de Consiliu Judeţean. Un circ cu care angajaţii Teatrului din Pe­troşani ne-au obişnuit de vreo trei ani încoace. Numai că, din păcate, totul se face pe banii contri­bu­abililor şi, în loc să vizionăm piese de teatru, cei de la Petroşani ne dau reprezentaţii de proastă calitate, la Deva, la sediul instituţiei judeţene.

Un singur post a fost desfiinţat
De data asta, motivul pentru artiştii s-au răsculat a fost noua organigramă, votată ieri de aleşii jude­ţeni. Cu tot protestul unora dintre salariaţii Teatrului din Petroşani, care strigau afară „Vrem dreptate!”, „Vrem dreptate!”.
„Nu voi accepta ca politicul să fie implicat în acti­vitatea Consiliului Judeţean”, le-a spus şeful insti­tuţiei judeţene, Laurenţiu Nistor (foto stânga), con­si­lierilor dar şi celor care au asistat la şedinţa de ieri. Asta ca să fie clar de la început, iar discuţiile pe tema votului unei noi organigrame a Teatrului I.D. Sîrbu. Con­du­ce­rea CJ Hunedoara a adoptat organi­grama veche, de pe vremea când instituţia era con­dusă de libe­rali, pe care au considerat-o perfectă. Dar de ce s-a modificat organigrama respectivă?
Ion Bădin, vicedpreşedinte al CJ a declarat că unele posturi aveau trecute cu copy paste atri­buţiile, lucru care a atras atenţia celro din con­du­cere şi s-a luat, astfel, decizia de a modifica organi­grama teatrului. Zis şi făcut. Dar, deşi protestatarii, dar şi managerul Cosmin Rădescu (foto dreapta), aflat în sala de şedinţe, alături de alţi doi colegi, au strigat că se distruge în acest mod instituţia cul­tu­rală, lucrurile sunt departe de aşa ceva. Pentru că, un singur post este desfiinţat la teatrul din Pe­troşani, cel de director general adjunct. Iar un post de director trece la actori, adică se suplimentează posturile de ac­tori. În aceste condiţii, se vede clar reaua voinţă a salariaţilor de la teatru I.D.Sîrbu, coordonaţi de Cosmin Rădescu, repus de instanţă pe postul de ma­nager. Rădescu a vorbit ieri în faţa aleşilor judeţeni, despre directorul interimar Cos­min Vasile, că de ce acesta a plecat în concediu, des­pre proiectul său de management, despre cât de greu este să faci cultură în condiţiile în care s-a micşorat bugetul. Însă, el nu a spus nici un cuvânt despre faptul că nu s-a prezentat, aşa cum prevede legea, la evaluările anuale, moltiv pentru care a şi fost demis, el sfidând pe toată lumea.

Bani mai mulţi la Sănătate
Preşedintele CJ, Laurenţiu Nistor, le-a spus celor prezenţi că bugetul teatrului, şi nu numai a fost mic­şorat, din cauza pandemiei, foarte mulţi bani fiind redirecţionaţi către sistemul de sănătate din judeţ, aşa cum era şi firesc.
Cu toată opoziţia liberalilor şi a celor de la PMP, aleşii PSD dar şi cei ai Pro România au reuşit să treacă proiectul de hotărâre privind modificarea organigramei teatrului petroşănean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.