Cine se joacă cu carantina?

2 aprilie 2020 | 6 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Adriana Năstase

Un adevărat scandal s-a iscat, după ce medicul Marius Blendea (foto dreapta), şeful Secţiei de Chirurgie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, a fost acuzat că şi-a scos soţia, asistentă la Oncologie, din carantină, de la Hotelul Deva şi a dus-o acasă.

Reporterii de la Libertatea l-au întrebat pe Blendea de ce a făcut acest lucru. Iată ce a răspuns medicul şef: „Soţia mea a ieşit negativă, astfel că s-a autoizolat la domiciliu. Ea a sunat la DSP, le-a zis că este negativă şi de acolo i s-a spus să se autoizoleze. Ea a vrut la adresa din domiciliu. Oricum nu era carantină, că stăteau două în cameră. Şi poate în camera aia trebuie să stea altcineva, care nu are unde să stea şi are familie şi e simptomatic, de la spital. Aici, acasă, nu sunt bătrâni, nu sunt copii, sunt numai eu, care sunt autoizolat. Nici nu văd, logic, de ce să rămână? Dacă e şi negativă, asimptomatică. Să lase pe altul simptomatic, de la spital”, a declarat, pentru Libertatea, Marius Blendea.
Măsura carantinării personalului medical de la spitalul Deva s-a luat după ce toţi medicii de la Secţia de Oncologie au fost depistaţi cu noul virus. Soţia medicului Blendea, Diana (foto stânga), este asistentă medicală la această secţie.
Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, le-a declarat tot reporterilor de la Libertatea: ”La Hotel Deva este acelaşi regim, 14 zile stai acolo. Nu a venit nimic oficial, că jandarmii de abia pe la ora 18.00 dau raportul cu toate turele. Teoretic, nu e OK că a plecat. Dacă eşti pozitiv, te internează. Dacă eşti negativ, trebuie să rămâi, să respecţi regulile. Ar fi trebuit să rămână acolo până se împlineau 14 zile”, a declarat Lucian Morogan.
Şi, ca să vedeţi că se stă prost cu comunicarea, ieri, într-un comunicat al Prefecturii suntem informaţi că în evidenţele jandarmilor apare că Diana Blendea se află în izolare la domiciliu. Întrebarea este atunci de ce s-a aflat în carantină la Hotel Deva şi nu s-a dus direct acasă, la izolare?

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. petre jurj spune:

  Cu siguranta ca erau si italieni chipesi in hotel Deva!!!

 2. Marginean spune:

  Deci pentru domnul “Doctor” nu este lege , asa se intelege , sau virusul e imaginar, de ce nu se sesizeaza nimeni , oare pentru ca e prieten cu D-nul.Berbeceanu sau are relatii si mai sus , sau fetita aia de e nevastasa are alt fel de tratament , in aceeasi situatie sunt multi , si stau pe carantina si fav foamea… despre ce vorbim??? Politia si jandarmeria dorm??? Vream sa fie luate masuri sau o sa iesim toti deveni din carantina…

 3. devean spune:

  ea e da!
  parca e bunicul cu nepoata

 4. Desepeu spune:

  Pentru “domnul doctor”,pentru Demeter,pentru Arion și alți faraoni din Românii nu există lege.Doar pentru căței este, încă nu v-ați prins?

 5. Marcel spune:

  Tot pe pile se merge. Din pacate. Cit despre afirmatia cu Berbecu ce sa zic? Nimic ca imi este scirba de tiganu ala. Paharnicul lu Vela.

 6. Lucian Teiuș spune:

  Art. 352 CP scrie și pe doctorul Blendea și pe Potecă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Muzeele din judeţ rămân închise pentru public

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva anunţă că, ţinând cont de situaţia la nivel global şi naţional cu privire la...

Mărtineşti: pentru binele comunităţii

După cum au anunţat cu ceva timp în urmă, autorităţile locale din Mărtineşti au efectuat acţiuni de dezinfecţie pe raza...

Universitatea din Petroşani şi-a suspendat cursurile până în 16 aprilie

Ca urmare a majorării incidenţei cazurilor de infectare cu COVID-19, pentru a asigura prevenţia, conducerea Universităţii din Petroşani a decis...

Închide