ActualitateFlash

Cine sare la gâtul lui Costel Avram?

02 avramNatalia Bumbac
Reproşurile la adresa directorului SC Apa Serv SA Valea Jiului, Costel Avram (foto), faţă de dubla majorare a tarifului la apa potabilă din acest an, nu se mai termină. Doar că de data aceasta lucrurile par să iasă din zona polemicii cu tentă politică şi se concretizează într-o iniţiativă prin care se doreşte scoaterea acestuia din fruntea societăţii de apă şi canal. Este vorba de demersul fostului consilier local al municipiului Petroşani, Daniel Stepan, care susţine că va promova un proiect de hotărâre în Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara pentru demiterea lui Costel Avram.
Nu a fost consultată populaţia
„Voi promova un proiect de hotărâre în CJ Hunedoara, la iniţiativă cetăţenească, pentru demiterea directorului SC Apa Serv SA Valea Jiului, pe motive de management defectuos al societăţii. Cred că proiectul va fi susţinut de consilierii judeţeni, indiferent de culoarea politică. Principalul motiv pentru care voi face acest lucru este legat de creşterea tarifului la apă şi canal pentru cetăţenii din Valea Jiului. Mai exact, la întocmirea proiectului prin care a fost obţinută finanţarea europeană pentru extinderea şi modernizarea reţelei de apă potabilă şi uzată, unde este prevăzut şi planul tarifar pentru 2011 – 2014, nu a fost întocmit studiul de suportabilitate al populaţiei privind costurile facturii la apă. Studiu care era obligatoriu şi care lipseşte de la cererea de finanţare. În acest moment, peste 10 la sută dintre locuinţele din Valea Jiului sunt debranşate de la apă, zona riscând să devină un focar de infecţie. Mai mult, atunci când a fost întocmit proiectul, Costel Avram era vicepreşedinte la CJ Hunedoara şi avea toate informaţiile legate de SC Apa Serv SA Valea Jiului. În 2012, Costel Avram este numit director al societăţii, din acel moment nemaifiind respectat planul tarifar aprobat în acel proiect. Am început să strâng semnături din partea locuitorilor din Valea Jiului care susţin promovarea proiectului de hotărâre privind demiterea lui Costel Avram”, a afirmat Daniel Stepan.
Are susţinerea partidului
Contactat pentru a oferi un punct de vedere despre iniţiativa lui Daniel Stepan de a-l demite din funcţie, Costel Avram a afirmat că „Stepan este cetăţean european şi este liber să aibă orice iniţiativă doreşte, dacă-i permite legea.” Despre situaţia descrisă mai sus, liderul PNL Hunedoara, Bogdan Ţîmpău, declară că directorul SC Apa Serv SA Valea Jiului are sprijin politic atât timp cât nu face vreo greşeală, în caz contrar sprijinul îi va fi retras. „Până în acest moment nu s-a demonstrat că directorul SC Apa Serv SA Valea Jiului, Costel Avram, ar fi făcut vreo greşeală. Acesta este membru PNL şi face parte din forul de conducere al partidului. Dacă se va demonstra că a greşit cu ceva, atunci nu va mai avea sprijin politic pentru această funcţie”, a afirmat Bogdan Ţîmpău, copreşedinte al PNL Hunedoara.
Procedura de demitere este greşită
Despre posibilitatea ca pe masa instituţiei pe care o conduce să ajungă un proiect de hotărâre prin care să fie propusă demiterea lui Costel Avram din funcţia de director al societăţii de apă şi canal din Valea Jiului, Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara, a declarat că nu aceasta este modalitatea legală prin care poate fi făcut acest lucru.„Înţeleg iniţiativa şi va fi tratată cu tot respectul, doar că nu poate face obiectul unui proiect de hotărâre al CJ Hunedoara. Un director al unei societăţi subordonate administraţiei judeţene nu poate fi demis printr-un proiect de hotărâre, ci printr-o decizie a Consiliului de Administraţie al societăţii, aşa cum a fost numit în funcţie. Ca procedură nu este corect acest demers, fiind nevoie de o simetrie decizională”, a explicat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara. Acesta a adăugat că în perioada următoare va fi încheiat raportul de audit efectuat de Corpul de control al CJ Hunedoara la SC Apa Serv Valea Jiului. Conţinutul raportului va fi făcut public, iar acolo se va vedea dacă directorul Costel Avram se face sau nu vinovat de acuzaţiile care curg la adresa sa.

3 comentarii la „Cine sare la gâtul lui Costel Avram?

  • Nu are importanţă că-i moldovean. Rău este că-i lingău şi incompetent, ceea ce nu are legătură cu zona de provenienţă.

  • Asta are gat ? Nu e bun titlul. Du-te ba la PRM, n-ai fata de liberal, nici macar de pdl-ist. Esti ca 2 in carti :)))
    Incompetent a fost de cand il stiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura