Comunitate

Cine cipează câinii vagabonzi?

Asociația Serviciul Județean pen­tru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân (ASJOAFS) Hunedoara prestează mai multe activități legate de câinii vagabonzi. Una dintre acestea este ciparea animalelor fără stăpân.

Fără datorii la Finanțe
„Noi cipăm doar câinii care merg de la noi spre adopții. Nu facem acest lucru pentru cei care sunt bolnavi și trebuie eutanasiați. Costul pentru această activitate este de 60 de lei, plus carnetul de sănătate al câinelui”, a declarat Nicolae Oprean, directorul Asociației-Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân Hunedoara.
Asociația respectivă are în prezent 55 de membri, primării din județul nos­tru. La început, în această Aso­ci­a­ție au fost doar 32 de primării. Nicolae Oprean, președintele ASJOAFS Hunedoara, a spus că în prezent au fost plătite toate datoriile către Finanțe.
În anul 2021, de aici au plecat spre adopții 2.200 de maidanezi, iar în anul trecut aproape 2.000 de animale au fost date spre adopție. Reamintim că per­soanele fizice pot adopta ma­ximum doi câini, mai mulți doar cu acor­dul vecinilor, iar pentru ONG-uri, este necesar ca acestea să dețină adăposturi autorizate de animale sau să colaboreze cu cei care dețin ase­me­nea adăposturi. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura