Actualitate

Au fugit cu stingătorul din benzinărie

Echipamentul de stingere cântărea 150 de kilograme, însă acest lucru nu i-a oprit pe doi bărbați din Petroșani să-l fure dintr-o benzinărie.

Prejudiciul a fost recuperat
Un angajat a sesizat furtul și a alertat un echipaj al Poliției Locale Petroșani, iar agenții au reușit la scurt timp să dea de suspecți. Luați la întrebări, cei doi hoți au sărit la bătaie iar polițiștii locali au fost nevoiți să-i încătușeze. ”La ora 18.10, în timp ce se aflau în serviciu de patrulare în zona benzinăriei Mol din cartierul Aeroport, polițiștii locali au fost sesizați de angajatul stației că a fost in­format de un cetățean că două per­soa­ne au sustras din incinta stației un ex­tinctor de dimensiune mare (apr­o­xi­mativ 1 m și 150 kg) și au plecat cu el între blocuri, pe str. Aviatorilor. Polițiștii locali au procedat la căutarea sus­pec­ților, aceștia fiind localizați în apro­xi­mativ 10 minute pe str. Aviatorilor bl. 60-62, în zona garajelor. Cei doi au devenit agresivi fizic și verbal, refuzând legitimarea, motiv pentru care au fost încătușați și conduși la sediul poliției mu­nicipale pentru continuarea cer­ce­tărilor și luarea măsurilor legale care se impun. Prejudiciul a fost recuperat și predat angajaților stației Mol”, a declarat Gheorghe Bacriș, șeful Biroului Circulație din cadrul Serviciului Poliției Locale Petroșani.

Primarul a cerut mai multe echipaje de jandarmi
Edilul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, după ultimele evenimente petrecute în localitate, a cerut Prefec­turii Hunedoara sprijin, după ce în mu­ni­cipiu au avut loc mai multe fapte de na­tură penală. ”În ultima perioadă în mu­ni­cipiul Petroșani s-au înregistrat mai multe fapte antisociale, inclusiv infrac­țiuni ce aduc atingere integrității per­soa­nei. Crearea și menținerea unui cli­mat de securitate pentru cetățean tre­buie să reprezinte o prioritate de grad zero pentru orice administrație publică, precum și pentru Guvernul al cărui re­prezentant în teritoriu sunteți. Conlu­cra­rea interinstituțională a avut întot­dea­una rezultatele scontate, iar Poliția na­țională și Jandarmeria, pe lângă agenții Serviciului Poliției Locale din cadrul Primăriei municipiului Petroșani, pot să contribuie la restabilirea ordinii de drept. În acest context vă solicit, domnule prefect, să analizați cu celeritate și să dispuneți instituțional masarea unor pa­trule ale Inspectoratului de Jandarmi al Județului Hunedoara în municipiul Petroșani, până la restabilirea climatului de liniște și siguranță în localitatea noas­tră”, i-a transmis primarul Iacob Ridzi prefectului Călin Marian. Edilul șef con­sideră că este nevoie de o suplimentare a echipajelor de ordine publică, inclusiv prin prezența activă a jandarmilor, pen­tru a descuraja faptele de natură penală, astfel încât să se ajungă la o escaladare a ratei infracționalității.
„În urma solicitării primarului munici­piu­lui Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, de a lua măsuri pentru a restabili climatul de liniște și siguranță în localitate, îm­pre­ună cu șefii structurilor M.A.I. din județul Hunedoara, am luat decizia de a crește numărul de patrule care vor fi prezente pe străzile municipiului Petroșani. Dacă până acum erau 4 patrule săptămânale, de acum înainte vor fi 14 patrule în cursul unei săptămâni!
Echipele mixte vor fi compuse din per­sonal specializat al poliției, jan­darmeriei, poliției locale și un echipaj spe­cial de intervenție, în caz de forță majoră. Sigu­ranța oamenilor este pe primul loc și cred cu tărie că acest de­mers va des­cu­raja escaladarea fe­no­me­nelor de infrac­ționalitate. Prezența intensă a acestor echipe va putea corecta orice derapaj semnalat”, a fost răspunsul prefectului de Hunedoara. (M.Gânju)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura