FlashSport

Cinci medalii româneşti la „Cupa Nadiei”

Ciprian Marinuţ

Gimnastele Andreea Tufă şi Diana Rusu, de la „Cetate” Deva, şi Georgiana Gheorghe, de la Dinamo Bucureşti, care au format echipa României, au obţinut cinci medalii la concursul „Nadia Comaneci International Invitational”, desfăşurat în SUA, la finalul săptămânii.

Aur la echipe şi bârnă
Aflate la prima lor competiţie majoră de nivel internaţional, în urma invitaţiei speciale a „Zeiţei de la Montreal”, cele trei componente ale lotului de junioare al României au onorat cartea de vizită a gimnasticii româneşti. Andreea Tufă şi Diana Rusu, de la „Cetate” Deva, şi Georgiana Gheorghe, de la Dinamo Bucureşti, au obţinut aurul pentru România în concursul pe echipe, deşi calitatea exerciţiilor lor a fost influenţată de emoţiile debutului. Cu un punctaj de 103, 050 puncte, româncele au devansat echipa Mexicului, două grupări ale SUA, clasate pe locurile trei şi patru, şi formaţiile din Israel, Canada, Venezuela şi Ucraina. Româncele au mai  strălucit la bârnă, aparat la care Georgiana Gheorghe a obţinut medalia de aur, iar  Andreea Tufă şi Diana Rusu s-au clasat pe locul trei. Bilanţul delegaţiei României a fost completat cu medalia de bronz, obţinută de Georgiana Gheorghe şi locul şase, obţinut de Andreea Tufă la individual compus, unde primele locuri au fost ocupate de Riley Cholod (SUA) şi Krystyna Sankova (Ucraina).

Cele mici s-au mobilizat mai bine
Ramona Micu, antrenoarea care a condus echipa României în SUA, spune că rezultatele puteau fi şi mai bune, dacă fetele îşi învingeau emoţiile. „Cele două sportive de 13 ani, Georgiana şi Andreea, s-au mobilizat mai bine decât Diana, care are 14 ani şi de la care speram să fie lidera echipei. Nivelul exerciţiilor şi al notelor obţinute putea fi mai bun, însă tracul şi-a spus cuvântul. Pe lângă emoţiile normale, execuţiile lor au fost influenţate şi de aparatura diferită faţă de cea de la noi de acasă şi de impactul publicului, care a umplut imensa sală din Oklahoma”, a spus Ramona Micu.

Cadouri de la „Zeiţa de la Montreal“
Antrenoarea a precizat că gimnastele din România au fost tratate special de Nadia Comăneci. „Ne-am întâlnit de mai multe cu Nadia, care le-a încurajat pe fete. În plus, le-a oferit în dar la fiecare, palmare pentru exerciţiile de la paralele, de la firma ei, care produce astfel de materiale sportive”, a precizat Ramona Micu. La competiţia organizată de Nadia, a participat în rol de „vedetă” şi campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa, care a ajutat-o pe marea campioană la înmânarea medaliilor. Ediţia 2010 a „Nadia Comaneci International Invitational” a aliniat la start 740 de gimnaste din opt ţări, cu peste 100 mai mult decât în 2009. „Majoritatea sportivelor au fost din SUA şi au participat la un concurs naţional al Americii, iar în competiţia internaţională au concurat gimnaste din Ucraina, România, Israel, Venezuela, Mexic, SUA  şi Canada. „Am început acest proiect cu mulţi ani în urmă, doar cu gimnaşti americani. Apoi, am hotărât să facem un eveniment internaţional, pentru că am vrut ca numele meu să rămână în continuare pe buzele oamenilor. Aşa s-a ajuns la amploarea de azi a evenimentului”, a explicat Nadia Comăneci.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura