Actualitate

Bani pentru barajul de la Mihăileni

Sorina Popa

În urma demersurilor Instituţiei Prefectului, Ministerul Mediului şi Pădurilor din România (MMPR) face eforturi pentru finanţarea investiţiei în Barajul de la Mihăileni.

Astfel, pentru anul 2010 a fost alocată suma de 7,5 milioane de lei, pentru continuarea lucrărilor la baraj. De asemenea, MMPR va iniţia un act normativ, pentru a facilita procedura de expropriere a terenurilor private, care vor fi acoperite de lacul de acumulare. În urma achiziţionării terenurilor, va fi accesat un credit extern, pentru finanţarea lucrărilor la barajul de pe Crişul Alb, din Mihăileni.

Zona se poate dezvolta

„Importanţa acestei investiţii este deosebită pentru localităţile de pe cursul superior al Crişului Alb. Prin finalizarea barajului, vor fi evitate inundaţiile care afectează zone întinse din judeţele Hunedoara şi Arad. De asemenea, crearea unui lac de acumulare în zona Mihăileni poate duce la dezvoltarea economică a întregii regiuni”, a afirmat subprefectul Dorin Gligor.

Pe lângă rolul de apărare împotriva inundaţiilor, prefectul judeţului, Attila Dézsi, încearcă să atragă investitori străini pentru constituirea unui parteneriat public–privat, în vederea exploatării acumulării de la Mihăileni.

„Consider că Barajul de acumulare de la Mihăileni poate fi eficient şi prin producerea energiei electrice, având în vedere cerinţa Uniunii Europene cu privire la extinderea producţiei de energie verde până în anul 2013, judeţul Hunedoara având un mare potenţial în acest sens”, a spus prefectul de Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura