FlashSport

Cîmpeanu vine tare din urmă

Ciprian Marinuţ

Pilotul brădean Mihai Cîmpeanu (foto dreapta) şi-a pus la punct motorul bolidului Mitshubishi Evo 6 şi vrea să reintre în cărţi la medalii, în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă (C.N.V.C.), printr-o clasare pe podium la „Trofeul Teliu” (Braşov), programat în acest week-end.

Motor schimbat din… turbine
Absent la primele două etape ale C.N.V.C., disputate la Piteşti, din cauza unor probleme tehnice apărute în perioada de testări, Mihai Cîmpeanu e gata să înceapă cursa de recuperare a punctelor pierdute. Pilotul brădean are de onorat blazonul de deţinător al medaliei de bronz la Viteză pe Traseu Montan în 2009 şi de dublu campion naţional în 2000 şi 2006, aşa că e obligat să puncteze în cele două etape de la Teliu (Braşov). Reuşita acestui plan depinde în mare măsură de cum îl va ajuta bolidul Mitshubishi Evo 6, al cărui motor a fost refăcut din temelii. „Necazurile tehnice repetate m-au obligat să recurg la măsuri radicale. Am schimbat aproape toate componentele motorului, de la linia de arbore, la turbină şi la unele sisteme electronice. Am adus un mecanic din Ungaria, care a lucrat împreună cu navigatorul şi mecanicul meu Cristi Mihăiesc, timp de două zile la motor. O să fac setări electronice şi teste, mâine, la Piteşti şi sper ca de acum înainte să meargă totul bine”, a spus Cîmpeanu.

Luptă cu „rechinii”
La etapele III şi IV ale C.N.V.C., care se vor derula, vineri şi duminică, la „Trofeul Teliu”, Mihai Cîmpeanu  are de înfruntat piloţi cu mare experienţă şi cu maşini puternice. „Pe lista de înscriere sunt deja peste 50 de echipaje şi numărul va ajunge probabil la peste 70. La grupa A5, grupa mea, lupta e dură, întrucât primii clasaţi, Gunther Graf (Tozota Celica, 40 de puncte – pentru locul I se acordă 20 de puncte n.r.) şi Lucian Boroianu (Mitshubishi Lancer, 27 de puncte) sunt adevăraţi rechini ai curselor de Viteză în Coastă. Îmi convine însă traseul de la acest raliu şi sper să-i prind din urmă la punctaj”, a spus brădeanul. La competiţia de la Teliu va participa şi fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, care va concura pe o maşină de epocă, Lancia Falvia.
Pilotul Mihai Cîmpeanu este sprijinit de următorii sponsori: Primăria Brad, Consiliul Local Brad, Forest Ban Alpin Birtin, Lori Alba Alpin Brad, Autosenna Deva, Top Design by Zuidam Brad, Herdan Exchange Deva, Dezmembrări auto Daniotest Orăştie, Ecoserv Trans Sibiu, Total Trust Investigation Bucureşti, Orhan Piese Auto Sîntuhalm şi cotidianul „MESAGERUL HUNEDOREAN”.

Programul „Trofeului Teliu”:
Recunoaşteri (cronometrate): vineri, 09:00-10:30; duminică, 08:00 – 09:30
Antrenamente manşa a I-a: vineri, 10:30-12:00, duminică, 09:30 – 11:00
Antrenamente manşa a II-a: vineri, 12:00-13:30; duminică 11:00 – 12:30
Concurs – Manşa a I-a: vineri 15:30-17:00; duminică, 14:30 – 16:00
Concurs – Manşa a II-a: vineri, 17:00-18:30; duminică, 16:00 – 17:30.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura