Gura lumii

9 iunie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Cică, mare bucurie mare pe capul unui primar din grădina cu trandafiri din sudul judeţului, după ce, de vreo două zile, s-a respins Legea lustraţiei. Gospodarul a răsuflat uşurat, nu de alta, dar, după o viaţă în fruntea comunităţii, îi venea tare greu să se dezlipească de fotoliul de primar. Gândul că ar putea pierde şansa de a mai candida pentru încă un mandat, odată ce a fost dovedit de magistraţi că a făcut poliţie politică, i-a dat insomnii şi lui, dar şi partidului. Vorbesc gurile rele că începuseră deja pregătiri pentru desenarea unui potenţial candidat, iar pentru că primarul nu a vrut nici în ruptul capului, ca peste doi ani, în fotoliul lui să se lăfăie un străin, cică a decis să lase tronul moştenire fiului său. Stratagema fusese pusă deja în aplicare, se lucra la imaginea fiului moştenitor, se şuşotea pe la colţuri că acesta va fi viitorul primar-deh! Se pregătea terenul-, când, a picat vestea cea mare, care certifică faptul că nu mai planează nici un pericol asupra edilului, care să-i interzică să mai candideze la primăria localităţii. Aşa că stratagema cu fiul rămâne de rezervă, pentru când o fi cazul.

Cârtesc gurile rele pe la colţuri că, de ceva timp, unii portocalii de prin judeţ au cam început să-şi schimbe atitudinea arogantă şi sigură, pe care au afişat-o odată cu accederea la putere. Pe lângă faptul că există semnale certe despre câţiva primari, care, dacă nu au făcut-o oficial-pentru că şi-ar pierde poziţia de lideri ai comunităţii-au fraternizat cu opoziţia, neoficial. Nu de alta, dar nu se ştie niciodată când i se pune pata votantului să şteargă definitiv din viaţa lui, tot ce-i aminteşte de culoarea portocaliu. Gurile rele spun că, mai dăunăzi, un săgetător cu funcţie s-a trezit cu un telefon, de la un portocaliu-nu mai trebuie specificat că avea funcţie, pentru că se subînţelege că toţi portocaliii au funcţii-. Cică, săgetătorul a rămas uimit când a auzit cine-l sună, pentru că nu mai vorbiseră de vreo doi ani. După ce a aflat şi motivul apelului – portocaliul voia musai să ştie scorul de la un meci jucat de Mureşul Deva-săgetătorul a cam intrat la bănuieli, pentru că, dintr-o dată, după doi ani de tăcere, portocaliii şi-au amintit de el. Gurile rele spun că nici vorbă să se ia în calcul o acţiune de racolare – cine să se mai înscrie într-un partid aflat în cădere liberă în opţiunea electoratului-. Mai degrabă, portocaliii au umblat la strategie, încercând să ţină aproape de „bobor” şi dacă nu merge, măcar cu liderii să mai schimbe o vorbă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cherestea confiscată

Doi bărbaţi, din judeţul Alba, unul de 27 de ani, din oraşul Câmpeni, şi altul, de 30 de ani, din...

Hoţii de fier tulbură liniştea mormintelor din Nădăştie

Cimitirul din satul Nădăştia de Jos a devenit ţinta hoţilor de fier vechi din zonă. În doar câteva zile, două...

Valea Jiului, prădată de hoţi

Patru tineri din Petroşani au furat toate calculatoarele unei firme care se ocupă cu producerea de softuri informatice pentru un...

Închide