Actualitate

Cetãţenii din UE beneficiazã de tratamente gratuite

02 Liliana Tolas  3302

Sorina Popa

 Există situaţii în care străinii aflaţi în vizită la noi în ţară pot beneficia, în cazul în care se îmbolnăvesc aici, de servicii medicale gratuite. La fel, sunt cazuri în care românii cu rezidenţă în alte state pot fi trataţi gratuit în România.
„Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara decontează serviciile medicale de urgenţă cetăţenilor străini aflaţi temporar în România, doar dacă aceştia provin din state ale UE, şi dacă prezintă cardul european de asigurări de sănătate în perioada de valabilitate. Serviciile medicale sunt decontate de către noi şi cetăţenilor români rezidenţi în state ale UE, aflaţi temporar în România, dacă sunt asiguraţi în statul în care îşi au rezidenţa sau dacă prezintă cardul european de asigurări de sănătate. Cetăţenii străini mai pot beneficia de serviciile medicale plătite de CJAS, dacă au încheiate asigurări facultative cu noi”, a declarat Liliana Ţolaş (foto), preşedinte-director general al CJAS Hunedoara.

Cerere de rambursare
Potrivit Lilianei Ţolaş, furnizorii de servicii medicale pot solicita decontarea acestora de către CJAS Hunedoara, în situaţia în care cetăţenii trataţi în spitale, la cabinete medicale de specialitate sau de către medici de familie prezintă la internare cardul european de asigurări de sănătate valabil. Pentru asta, furnizorii de servicii medicale trebuie să completeze o cerere de rambursare, la care să ataşeze mai multe documente, printre care copie după cardul european de sănătate, copie după actul de identitate al celui tratat, nota de calcul a prestaţiilor medicale acordate sau foaia de spitalizare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura