Cetatea Devei promovată la Târgul Internaţional de Turism din Budapesta

19 martie 2018 | 4 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Natalia Bumbac

Reprezentanţii Serviciului Public de Administrare Cetate (SPAC) Deva au mai bifat o participare la un târg de promovare a monumentului medieval.

Este vorba despre Târgul Internaţional de Turism de la Budapesta, care s-a desfăşurat la începutul lunii martie. Participarea la acest eveniment a fost extrem de importantă, deoarece 70 la sută dintre turiştii străini care vizitează municipiul reşedinţă de judeţ sunt din Ungaria, ne-a declarat Alin Suciu (foto), directorul SPAC Deva.
„Am avut întâlniri cu peste 100 de firme de turism din Ungaria, foarte interesate de promovarea municipiului Deva şi implicit a Cetăţii pe piaţa turistică din ţara lor. Foarte mulţi vizitatori ştiau despre Cetatea Devei, lucru care ne-a surprins. Ulterior am aflat că în şcolile din Ungaria elevii studiază «Balada Meşterului Kelemen», o istorioară asemănătoare cu «Balada Meşterului Manole». Diferenţa este că în «Balada Meşterului Kelemen», soţia lui nu a fost zidită, ci sacrificată, iar sângele ei a fost amestecat cu mortarul din care s-au clădit zidurile cetăţii. Sperăm ca după participarea la târgul de la Budapesta numărul turiştilor din Ungaria să crească. Mai ales că, acum, au aflat despre oferta pe care o avem pregătită special pentru ei, avem pliante despre Cetatea Devei în limba maghiară, i-am informat despre posibilităţile de cazare şi alte oportunităţi”, a explicat Alin Suciu, directorul SPAC Deva.
Stand-ul de promovare a Cetăţii Devei a făcut parte din grupul de reprezentanţi ai României care au participat la Târgul Internaţional de Turism din Budapesta, sub egida Ministerului Turismului din România. Următorul eveniment de promovare turistică la care reprezentanţii SPAC Deva speră că vor putea ajunge va fi la Chişinău, unde au fost invitaţi şi care va avea loc la finele lunii martie.

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Alina spune:

  Ati promovat buruiana de pe cetate….

 2. iovu spune:

  Mare smecherie ! promovarea o fac ungurii insisi, cetatea si istoria ei este una maghiara, romanii ce meri au ?

 3. Frace Praduitoru' spune:

  o sinecura si un loc de petreceri pentru betzivul de Alin Suciu .Rusine ! Zdreamta pishata de alin suciu se plimba in toata lumea pe banii devenilor .

 4. In Serviciul Public spune:

  Slugile tot slugi !… Reprezentantii Serviciului Public de Administratie Cetate promoveaza un simbol al stapanirii ungare asupra Transilvaniei. Este ca si cum Francezii ar promova imaginea inchisorii Bastilia ! Trebuie sa fi ori sluga ori prost irecuperabil ca sa faci din asta un act de mandrie si sa pretinzi apoi ca esti un Serviciu Public !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Contestaţia şefului biroului local al APIA Hunedoara, respinsă

Şeful biroului APIA din municipiul Hunedoara, Florin Opriş, rămâne în arest la domiciliu. Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia i-a...

Autoturism furat de un adolescent

Hoţul n-a trebuit să se chinuie prea tare, a încercat portiera şi a avut surpriza să fie descuiată. A căutat...

Încă o lună de arest pentru Roxana Căpăţînă

Deveanca Roxana Căpăţînă (foto), acuzată de trafic de droguri, rămâne după gratii. Tribunalul Hunedoara a dispus prelungirea măsurii arestării preventive...

Închide