Cetatea Devei, luminată în roz

Serviciul Public Administrare Cetate Deva şi Primăria municipiului Deva marchează „Lupta împotriva cancerului la sân“. Astfel, în săptămâna 15-21 octombrie, Cetatea Devei va fi iluminată zilnic în culoarea roz.
Acest lucru face parte din acţiunile dedicate „Săptămânii luptei împotriva cancerului la sân“ pe care le desfăşoară diferite instituţii sau organizaţii din municipiul Deva. Iniţiativa are rolul de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei prevenţiei şi depistării precoce a cancerului la sân.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la iniţiativa Societăţii Americane a Cancerului a stabilit începând cu 1985, prin convenţie internaţională, ca luna octombrie să fie Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar. În cadrul acestei campanii, clădiri importante din întreaga lume sunt luminate în roz, culoarea speranţei. Este un gest simbolic, care doreşte să transmită un mesaj în ceea ce priveşte importanţa depistării din timp a cancerului la sân şi care poate fi tratat într-un procent mare la acel moment.
Luminarea Cetăţii Devei în roz este un mesaj transmis devencelor, dar şi femeilor în general, de a efectua controale medicale periodice, pentru că în acest mod previn sau diminuează riscul cancerului de sân. Totodată, este şi un mesaj de solidaritate pentru toate femeile care sunt afectate de acest flagel. (M.C.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.