Cetate, la un pas de o umilinţă istorică

5 ianuarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ovidiu Mănăstire

Cu doar două zile înaintea redebutului în Liga Naţională de handbal feminin, Cetate Deva se confruntă cu o problemă extremă, neavând nici un portar în lot. Cristina Popovici a fost declarată liberă de contract după memoriul depus, iar Natasha Savko nu are viză de a intra în ţară, gruparea deveană având la dispoziţie doar opt jucătoare de câmp pentru partida cu SCM Craiova.
Fără portari şi interzis la transferuri
Cu şanse infime pentru a se salva de la retrogradarea directă, echipa Cetate Deva este la un pas de a se face de râs pe scena Ligii Naţionale de handbal feminin. Cu doar două zile înaintea duelului de pe teren propriu, cu SCM Craiova, din penultima etapă a turului, gruparea prezidată de Marian Muntean nu are la dispoziţie nici un portar, ci doar opt jucătoare de câmp. Macedoneanca Natasha Savko nu are viză de a intra în România iar Cristina Popovici, alături de Adriana Chelaru, şi-au depus memorii pentru neplata salariilor şi au fost declarate libere de contract. În plus, clubul devean are interzis la transferuri şi nu poate legitima nici măcar pe ultima sută de metri un goalkeeper.
Ion Mătăsaru: „În condiţiile astea, nu stau pe bancă!”
Venerabilul tehnician Ion Mătăsaru, cel care s-a ocupat de antrenamente în această perioadă, spune că nu s-a confruntat cu o asemenea umilinţă în întreaga sa carieră de antrenor. „Ceea ce se întâmplă în aceste momente la echipa Cetate Deva e de domeniul fantasticului. Am acceptat să ajut această echipă, nu m-a lăsat sufletul să o las la greu, dar nu m-am confruntat cu o asemenea situaţie în viaţa mea. Am opt jucătoare de câmp la dispoziţie şi nici un portar. Nu putem transfera nimic şi nici nu pot să cer unei jucătoare de câmp să intre în poartă. În asemenea condiţii, eu nu voi sta pe bancă la meciul de duminică, dacă se va juca. E în joc onoarea mea de antrenor, plus că am şi probleme de sănătate. Sincer, nici nu ştiu pe cine să acuz pentru această situaţie. În vară, Marian Muntean a primit asigurări că va fi ajutat, de aceea a şi înscris echipa în Liga Naţională. Nu am primit ca ajutor nici măcar un sfat”, a declarat Ion Mătăsaru.
Răzvan Mareş: „Mă doare sufletul, dar legal, nu putem face nimic!”
Contactat, viceprimarul Devei, Răzvan Mareş, a declarat că din punct de vedere legal, Primăria Deva nu poate susţine financiar echipa de handbal decât pe Legea nr. 350, iar banii ar putea fi viraţi cel mai repede în lunile februarie sau martie. „Mă doare sufletul pentru ceea ce se întâmplă cu handbalul devean, dar legal, nu putem face nimic la momentul actual. Fiind club privat, nu ne putem asocia cu el şi singura modalitate de finanţare e Legea nr. 350. Am încercat împreună cu Marian Muntean să găsim soluţii, să atragem sponsori, dar nimeni nu e dispus să finanţeze la momentul actual echipa. Ştiu că e o pată pe obrazul sportului devean, dar mă repet, legal, suntem «legaţi de mâini», a spus edilul devean. Partida Cetate Deva – SCM Craiova e programată duminică, 8 ianuarie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Deva. Meciul urmează să fie arbitrat de Cristina Năstase (Bucureşti) şi Simona Stancu (Buzău).

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Oficialii Concordiei Chiajna dezmint transferul lui N’Doye

După ce mai multe publicaţii au preluat ştirea pe de site-ul www.transfermarkt, conform căreia senegalezul Ousmane N’Doye ar fi semnat...

Campionatul municipal de minifotbal Deva va intra într-o fază nouă

Cea mai populară competiţie destinată amatorilor din Deva, campionatul municipal de minifotbal de la baza Realsport, îşi va desfăşura în...

Gura lumii 5.01.2017

Vorbesc oamenii pe la colţuri că un primar dintr-o comună de pe la noi are mari probleme după ce a...

Închide