Sport

Cetate Devatrans nu se predă

11 x 1 laura poenaruCiprian Marinuţ

Unica echipă de handbal senioare a judeţului, Cetate Devatrans, a trecut peste necazurile provocate de retrogradarea din Liga Naţională şi va evolua în Divizia A. Gruparea patronată de Marian Muntean va bifa al 15-lea sezon la nivel naţional, primul meci în noul sezon fiind programat luni, 12 octombrie. Cetate Devatrans are deja un lot competitiv şi un antrenor talentat şi îşi propune să se claseze pe primele locuri ale clasamentului. Ca noutate, Cetate îşi va disputa meciurile de pe teren propriu în mai multe localităţi din judeţ, cu scopul de a promova handbalul.

Triumful handbalului
Măcinată de necazurile retrogradării şi cu „sabia” încetării activităţii deasupra capului, Cetate Devatrans şi-a amânat meciurile din primele etape ale Diviziei A, seria B. Până la urmă, pasiunea pentru handbal a patronului Marian Muntean a învins şi echipa va debuta în noul sezon competiţional luni, 12 octombrie. Finanţatorul grupării din Deva a trecut peste mâhnirea provocată de „trădarea” fostelor jucătoare şi peste supărarea generată de autorităţile locale şi judeţene, care şi-au retras sprijinul în cel mai greu moment al echipei, şi a decis să continue pe cont propriu. „Au fost momente de incertitudine şi mâhnire, dar am hotărât că e păcat să dăm cu piciorul unei tradiţii de 15 ani în handbalul românesc. Vom relua activitatea cu fonduri private şi aşteptăm să vedem reacţia autorităţilor, de la care sperăm că vor înţelege ce reprezintă handbalul cu adevărat. Din acest motiv, meciurile de pe teren propriu ale echipei noastre se vor disputa în mai multe localităţi din judeţ, pentru a promova handbalul. Primele partide vor avea loc la Haţeg, iar apoi vom juca în Hunedoara, Petroşani sau Deva, oriunde este o sală omologată de FRH”, a spus Marian Muntean.

Lot cu campioane mondiale şi pretenţii de promovare
Noua Cetate Devatrans se va prezenta în campionat cu un lot care va îmbina experienţa a patru „veterane” cu dorinţa de afirmare a patru campioane mondiale de junioare şi a două jucătoare din străinătate. Antrenor al echipei a fost numit Adrian Palko, un tehnician din Baia Mare, cu rezultate bune la nivel de junioare, iar director sportiv va fi Sorin Nica. „Din vechiul lot au mai rămas doar Poenaru (foto), Şovar, Malac şi Stângu, ele fiind singurele jucătoare care au dat dovadă de caracter şi au fost alături de echipă şi în momentele grele. Alături de ele am adus deja patru jucătoare de 18-19 ani, foste campioane mondiale de junioare cu echipa României, şi e posibil să mai aducem o astfel de handbalistă de mare perspectivă. În plus, mai avem două jucătoare din Serbia şi alte câteva handbaliste tinere şi talentate. Ţinând cont că echipa e în construcţie, că finanţarea se bazează deocamdată doar pe fonduri private şi că unele echipe adverse, cele din Bistriţa şi Slatina,  au bugete imense asigurate de autorităţi, obiectivul va fi clasarea pe locurile unu-doi. Dacă nu vom prinde promovarea directă, sperăm să ajungem măcar la baraj, pentru că Rapid, HC Alba şi Măgura Cisnădie din Liga Naţională au echipe ce pot fi depăşite”, a spus Muntean. Meciul restanţă din etapa I cu echipa Naţional Braşov se va juca la Haţeg, luni, 12 octombrie, de la ora 18.00. Partidele restante din etapele doi, trei şi patru se vor juca după următorul program: joi, 15 octombrie cu CSU Oradea, în deplasare; sâmbătă, 17 octombrie cu ACS „Avram Iancu” Arad, la Haţeg şi miercuri, 21 octombrie, în deplasare cu CSU Piteşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura