Cetate Deva a ieşit din Cupa României

Nicolae Gavrea

Echipa de fotbal CNS Cetate Deva este cea de a doua formaţie din judeţul nostru care a fost eliminată din Cupa României, după ce în urmă cu două săptămâni a ieşit din competiţie şi CS Hunedoara. Devenii au fost învinşi miercuri, pe teren propriu, cu 1-2 de CSM Lugoj într-o partidă în care gazdele au prestat un joc bun.

Echipa pregătită de Ioan Petcu a avut o primă ocazie în min. 4, când David a fost blocat în careul advers, la prima acţiune de atac. Devenii vor deschide scorul în min. 10, Kelemen a şutat de la distanţă, neglijent portarul Axinte respinge balonul în faţă şi Romică David, atent, pe fază, a înscris din apropiere. După gol, echipa deveană continuă să controleze jocul şi îşi creează alte ocazii de gol.
Dar în min. 15, ca urmare a unui fault banal la limita careului devean, oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la circa 18 metri central, foarte periculoasă. A executat impecabil Dobra, lângă bara din dreapta lui Raţ, şi astfel s-a restabilit egalitatea pe tabela de scor: 1 – 1. Gazdele au trecut de şocul acestui gol, aproape gratuit şi au continuat atacurile la poarta lui Axinte. În min. 18, consemnăm un şut periculos al lui Robert Cristian deviat în corner, apoi Fetiţa a avut posibilitatea de a înscrie în min. 24 dar şutul acestuia a fost reţinut de portarul din Lugoj.
Robert Cristian execută în min. 26 o lovitură liberă de la circa 25 de metri lateral dreapta pe mijlocul porţii şi portarul oaspeţilor este din nou evidenţiat, aşa cum a făcut şi la centrarea lui Teodorescu reluată excelent cu capul de acelaşi Robert Cristian, însă portarul lugojenilor a scos de sub transversală (min. 27). Bara transversală a fost cea care l-a salvat pe Axinte la lovitura liberă executată de Fetiţa (min. 30), iar David a şutat bine din marginea careului mare, puţin pe lângă bara din stânga a porţii lugojene (min. 40).
Cursul jocului a fost însă stopat înainte de pauză. CSM Lugoj a beneficiat de o nouă lovitură liberă din apropierea careului devean, fază fixă, a executat excelent acelaşi Dobra de la circa 22 de metri, în dreapta lui Raţ, rămas spectator la gol. La pauză tabela arăta 1-2, în favoarea fotbaliştilor de la Lugoj.
Oaspeţii au fost aproape să înscrie la două minute după pauză, când şutul prin surprindere al lui Jula a fost respins de Raţ în bară. Cu David înlocuit la pauză de Circov şi cu Fetiţa urcat în postura de vârf, Cetate a continuat să îşi creeze ocazii la poarta lugojenilor.
În minutul 71, Miculescu a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene – ambele acordate corect, iar din acel moment CNS Cetate s-a instalat definitiv în terenul advers. Dar gazdele au ratat de mai multe ori ocazii excelente de gol. De asemenea, devenii au cerut penalti în min. 88, la o intervenţie neregulamentară în careul de 16 m advers la Fetiţa, apoi un minut mai târziu la un henţ al lugojenilor în suprafaţa de pedeapsă, însă de fiecare dată arbitrul a decis ca jocul să continue.
„A fost un meci specific de Cupă. Problema noastră – şi nu o spun ca pe o scuză – a fost că nu am reuşit să legitimăm până la ora meciului trei jucători pe care ne bazam. Suferim în continuare la finalizare, am avut ratări din trei – patru ocazii clare, iar în ultimele 10 minute au fost şi nişte decizii dubioase de arbitraj, eu spun că meritam cel puţin un penalti. Am irosit două – trei ocazii în situaţii de singur cu portarul, sper ca de mâine să aducem un vârf de atac cu care ne-am înţeles”, a declarat imediat după joc Ioan Petcu, antrenor principal la CNS Cetate.
„Am avut multă şansă în repriza a doua, când gazdele au dominat şi au avut destule ocazii. Am crezut însă în şansa noastră, băieţii au luptat, iar norocul face şi el parte din joc. Urmează un sezon dificil, va fi o luptă crâncenă mai ales la promovare în seria noastră. Sper să ne îmbunătăţim jocul şi să mai legitimăm doi – trei jucători până începe campionatul”, a spus Ilie Rotariu, antrenor principal la CSM Lugoj.
CNS Cetate: Raţ – Kelemen, Şoit, Radak, Roşie – Teodorescu, Boldea, Fetiţa, Lupu – R. Cristian, R. David (46 Circov). Antrenor – Ioan Petcu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.