România, vicecampioană europeană la minifotbal

Nicolae Gavrea

Echipa naţională a României de minifotbal, campioană europeană de şase ori, a evoluat în perioada 12-18 august, la cea de-a noua ediţie a Campionatului European de minifotbal, turneul final fiind găzduit de oraşul Kiev, din Ucraina, reunind la start cele mai bune 20 de echipe de pe bătrânul continent.

În urma tragerii la sorţi din luna mai, echipa noastră a fost repartizată în grupa B, alături de: Spania, Anglia, Israel şi Austria.
Selecţionata noastră a avut o evoluţie excelentă la acest turneu final, a debutat cu o victorie (scor final 2-0) în faţa formaţiei din Austria, iar apoi, în cel de-al doilea joc au învins echipa Angliei cu 4-2, după ce România a condus cu 4-0.
Naţionala noastră a continuat şirul victoriilor Campionatului European din Ucraina, asigurându-şi calificarea în sferturile de finală ale competiţiei cu o victorie de palmares la naţionala statului Israel (scor final 2-0). În ultimul joc din grupa B a competiţiei România a întâlnit echipa din Spania pe care a învins-o la limită cu 1-0, jucătorii noştri calificându-se în sferturile de finală cu maximum de puncte, fiind singuri de la EURO care au reuşit această performanţă, în grupe.
Tricolorii au învins formaţia din Muntenegru în sferturile de finală cu scorul de 2-0 şi în semifinalele turneului au întâlnit echipa celor din Kazahstan, pe care a învins-o fără menajamente astfel că România s-a calificat încă o dată în finala turneului final european.
În finala cu Cehia, jucătorii români au ratat o sumedenie de ocazii, dând posibilitatea cehilor să se impună cu scorul final de 4-1. Astfel, România a cucerit medalia de argint şi titlul de vicecampioană europeană.
Au evoluat în formaţia noastră: Matache, Amarinei – Popa, R. Radu, Vincene, Tănase, Burciu, Stupu, Paulevici, S. Vasile, Alecu, Nemiţanu, Chirică, C. Vlad şi Stelea. Antrenor: Dan Marius Mitu, antrenor secund: Mihai Mihalache, manager: Dan Ştefan Cojocaru
De precizat că atacantul Robert Drăgan – Paulevici a fost desemnat de organizatorii de la Federaţia Europeană -EMF cel mai bun jucător al turneului.
Prin performanţa de la Kiev, naţionala României şi-a asigurat participarea la Campionatul Mondial din Australia şi la Nessma Continental Cup din Tunisia, competiţie nou înfiinţată, similară Cupei Confederaţiilor la fotbalul mare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.