Actualitate

Cerșetori pedepsiți după ce au furat un card bancar

Trei cerșetori din municipiul Hunedoara au fost acuzați de acces ilegal la un sistem informatic, după ce au făcut cumpărători cu un card bancar furat. Doi dintre acuzați sunt minori, iar anche­tatorii au descoperit că au folosit cardul de cel puțin 90 de ori până să fie prinși.

L-au aruncat la gunoi
Cel care a furat cardul este un minor în vârstă de 13 ani, fiind ajutat de un adolescent de 16 ani, care a asigurat paza zonei pentru a nu fi prinși. Aceștia au intrat în punctul de lucru al unei societăți din Hunedoara și au luat por­tofelul administratorului, iar apoi s-au pus pe cumpărături. De furt a aflat și un recidivist, cerșetor și el, astfel că i-a convins pe copii să folosească în con­tinuare cardul. Cei trei au cumpărat țigări, produse cosmetice și de îngrijire personală, detergenți, dar și multe alte produse. ”Aceste operațiuni au condus la însușirea de către inculpați a sumei de 7.872 de lei, prin efectuarea a nouăzeci și unu de plăți (toate în limita a 100 de lei) reprezentând contravaloarea achizițio­nării de produse, folosind funcția Con­tac­tless a cardului bancar.
Având în ve­dere că activitatea infrac­țională fusese încheiată, ca urmare a blocării cardului de către persoana vă­tămată, inculpații s-au gândit săa runce la gunoi cardul bancar, pentru a nu fi des­coperiți de către autorități cu ocazia unei eventuale depistări a lor și pentru a nu contribui la probarea activității infracțio­nale ce a desfășurat-o”, se arată în dosar. Doi dintre inculpați au fost condamnați de Tribunalul Hunedoara la pedepse cu executare cuprinse între 2 ani și 3 ani și 4 luni de închisoare. Cel de-al treilea a fost condamnat la măsura educativă a inter­nării într-un centru educativ pe o durată de 1 an şi 6 luni, însă soluția nu este de­finitivă. (M. Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura