Cererea de insolvenţă a CEH, respinsă de Tribunalul Hunedoara

31 octombrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Ieri, cererea de insolvenţă depusă la Tribunalul Hunedoara de către administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a fost respinsă de instanţa de judecată, la fel şi solicitarea prin care compania cerea suspendarea provizorie a procedurilor de executare silită individuală.

Hotărârea instanţei de judecată poate fi atacată cu apel în termen de şapte zile de la comunicare.
„Instanţa Tribunalului Hunedoara a respins cererea pentru deschiderea procedurii generale de insolvenţă formulată de debitorul SC Complexul Energetic Hunedoara SA şi a respins cererea de suspendare provizorie a oricărei proceduri de executare silită individuală declanşată împotriva debitorului CEH. Împotriva Hotărârii Tribunalului Hunedoara se poate formula apel în termen de şapte zile de la comunicare“, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
Într-un alt dosar, în care mai mulţi creditori cereau insolvenţa CEH, instanţa a decis soluţionarea cererilor la un nou termen care a fost fixat pe 14 noiembrie.
Fără să comenteze decizia instanţei, Sindicatul „Solidaritatea Hunedoara“, de la termocentrala Mintia, parte a CEH, şi-a manifestat îngrijorarea faţă de faptul că societatea nu poate intra în insolvenţă, iar conturile acesteia pot fi executate de creditori. „Toate încasările se vor duce la creditori, iar plata furnizorilor şi a viitoarelor salarii va deveni o problemă. Insolvenţa este necesară pentru că, automat, se oprea executarea conturilor. Fără plata transportului cărbunelui la CFR şi fără gaz, în calitate de furnizori, există riscul opririi termocentralelor“, a apreciat preşedintele Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara“, Cristian Iştoc.
CEH este format din termocentralele Mintia şi Paroşeni, alături de minele Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan. (Sorin Blada, Agerpres))

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. marian spune:

    Joaca cu energia, intre insolventa,faliment,societati comerciale s.a Se pare ca justitia va face pana la urma strategia energetica.Adevarul e ca daca specialistii din ME se chinuie de 13 sa nasca o strategie ,cineva trebuie sa o faca.Cand nu stiu intreb-cum va fi pus in aplicare actul normativ privind stergerea unor obligatii fiscale la societatile aflate in insolventa/faliment ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Administratorul public al judeţului îi linişteşte pe hunedoreni: “Începem reabilitarea Casei de Cultură din Hunedoara”

Aleşii judeţeni liberali s-au speriat, ieri, în şedinţa de consiliu, că nu se modernizează Casa de Cultură din municipiul Hunedoara!...

Ceea ce a părut doar o utopie s-a realizat în trei ani! De ieri, aparatul RMN de la Spitalul din Deva, pus la lucru!

E oficial! Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva are, de ieri, un aparat RMN funcţional. Dacă mai pui că este vorba...

Bulina neagră, 1.11.2019

Adrian ştefan T, adolescent din Vulcan Pentru că a fost trimis în judecată de magistraţi, fiind învinuit de viol, după...

Închide