Cercetaţi pentru trafic de migranţi

6 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Doi hunedoreni sunt cercetaţi penal pentru trafic de migranţi, după ce au fost prinşi în urma unei acţiuni a poliţiştilor de frontieră din Oraviţa.
Hunedorenii aveau şi un antemergător cu rolul de a-i avertiza asupra patrulelor poliţiştilor de frontieră. „Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 19.30, o patrulă a poliţiei de frontieră a oprit pentru verificări, pe raza localităţii Goruia (DJ 581), judeţul Caraş Severin, un autoturism marca BMW înmatriculat în România, condus de o persoană de sex feminin, domiciliată în judeţul Alba. La scurt timp, lucrătorii noştri au oprit un alt autovehicul, marca Mercedes Vito, înmatriculat în România, cu care călătoreau doi cetăţeni români, cu domiciliul în judeţul Hunedoara. În mijlocul de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, şase cetăţeni străini, cinci bărbaţi şi o femeie, fără documente de identitate asupra lor“, a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Timişoara.
Poliţiştii au realizat că autoturismul BMW avea rol de antemergător, aşa că i-au condus pe hunedoreni, complicea lor cât şi pe migranţi la sediul instituţiei pentru cercetări. „În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite sunt cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cetăţenii români intenţionau să îi ajute pe cei şase indieni în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei“, a precizat sursa citată anterior.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, cât şi pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spărgător de locuinţe, venit la furat prin judeţ

Individul de 50 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. De la o singură spargere a plecat...

Bulina albă, 7.07.2020

Robert Muzsic, cetăţean din Hunedoara Pentru că a fost nominalizat oficial de conducerea partidului al cărui membru este, drept candidat...

Gura lumii, 7.07.2020

Gurile rele vorbesc prin urbea cu cetate că un proaspăt politician vrea să ajungă pe un fotoliu important. Zvonerii de...

Închide