Centrul de Excelenţă de la Brad, încă sub lupa Ministerului Sănătăţii

18 octombrie 2016 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

04-dr-ionel-circo-0356Magdalena Şerban

În cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Brad, se doreşte înfiinţarea unui Centru de Excelenţă destinat tratamentului tuberculozei chimiorezistente. Se aşteaptă însă undă verde ministerială.

“Demersul nostru a rămas în analiza Ministerului Sănătăţii, din 2015. Probabil că la anul vom ştii exact cum ne situăm. Cert este că deţinem expertiză în ce priveşte cazurile de tuberculoză chimiorezistentă şi ar fi păcat să nu se concretizeze această formulă de ajutor medical. S-ar putea aloca paturi (25) din numărul deja existent, aşa că nu ar implica suplimentare. Adresabilitatea bolnavilor nu e constrânsă din punct de vedere al arondării teritoriale, tratând pacienţi din orice colţ al ţării, dacă aceştia solicită internare la noi. Referitor la statistici, judeţul Hunedoara se află la un nivel mediu al incidenţei, comparativ cu restul. Există  judeţe din Oltenia şi Moldova care au peste 100 de cazuri la 100.000 de locuitori, în timp ce judeţe precum Covasna şi Harghita au sub media pe ţară, adică 30-40 de cazuri la suta de mii de locuitori”, a  arătat dr. Ionel Circo (mesalion), managerul sanatoriului brădean.
Potrivit Strategiei Naţionale de Control al Tuberculozei, costul spitalizării unui pacient cu tuberculoză multidrog rezistentă, timp de 90 de zile, fără alte complicaţii, este cuprins între aproximativ 12.000 USD şi 18.000 USD. Deşi tratamentul tuberculozei este gratuit în România, fondurile publice nu ajung pentru formele rezistente ale bolii.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. victor spune:

    Pe asta vreti sa-l mumificati in postura de manager?
    Nu mai sunt medici, ca moaca lui Circo e prezenta de vremea lui Ceausescu doar in pozitii de conducere!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Recoltă bună la Rãchitova

Pentru că o parte din judeţul nostru a înregistrat o uşoară secetă în această vară, unii primari se gândesc la...

Halloween Pool Party la Aqualand Deva

În 31 octombrie, noaptea va fi luminată din toate colţurile globului, de dovleci sculptaţi. Este momentul în care cuvântul „horror“...

Directorul Casei Judeţene de Pensii, Ilie Toma, spune lucrurilor pe nume în legătură cu recalcularea pensiilor. Din patru softuri, deja douã funcţioneazã!

Problema recalculării pensiilor a provocat un adevărat scandal şi în judeţul nostru, printre politicieni. Deşi senatorul Haralambie Vochiţoiu declara că...

Închide