Cele mai vorbite 5 limbi străine din lume în 2019

10 iunie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Publicitate

Învățarea unei limbi străine vine la pachet cu o mulțime de avantaje personale și profesionale. Indiferent dacă vrei să avansezi în carieră, să te muți într-o țară străină sau să devii mai cult, cunoașterea unei limbi de circulație internațională este absolut necesară. Nu este nici un secret că o astfel de activitate solicită enorm de multă determinare și autodisciplină. Însă, dacă ți se pare greu să înveți câteva cuvinte într-un singur dialect, gândește-te că există nu mai puțin de 6.500 de limbi vorbite în întreaga lume. Îți prezentăm care sunt cele mai populare dintre acestea în 2019 și cum poți învăța o limbă populară, promițătoare în ceea ce privește jobul sau schimbarea vieții.

Mandarina

Chiar dacă poate fi de necrezut, mandarina este limba cea mai pronunțată peste tot în lume. Se vorbește în China, Singapore și Taiwan și este limba neoficială din Malaezia, Indonezia și Vietnamul de Sud. Dialectul mandarin este rostit de un miliard de vorbitori nativi la care se mai adaugă 200 de milioane de oameni care au îmbrățișat această limbă.

 

Deși mandarina este cea mai răspândită de pe pământ, nu e deloc ușor de învățat. Fiecare cuvânt poate fi rostit în patru feluri diferite, așa că nu-i tocmai cel mai distractiv mod de a-ți petrece timpul liber. Cel mai probabil efortul tău va merita dacă vrei să te stabilești într-o țară în care se vorbește mandarina, te ajută în activitatea profesională sau îți dorești o provocare adevărată.

Spaniola

A doua cea mai vorbită limbă după mandarină este spaniola, cu 470 de milioane de vorbitori nativi. Numărul celor non-nativi care rostesc această limbă crește pe zi ce trece deoarece spaniola se folosește în țările din America de Sud și America Centrală, Statele Unite, Spania, Mexic, Cuba, Andorra. Spaniola este limbă oficială în 11 țări, iar numărul maxim de vorbitori se găsește în Spania și Mexic.

 

Este simplu de învățat și chiar dacă gramatica pune câteva probleme unui începător, oricine poate reține rapid câteva cuvinte. Trebuie să știi că multe companii care activează în vânzări, educație sau domeniul medical caută persoane vorbitoare de limba spaniolă. Îți va fi de folos și dacă vrei să ai acces la unele dintre cele mai importante opere cinematografice și literare sau dacă vrei să vizitezi o țară în care se comunică în spaniolă.

Franceza

Considerată și cea mai romantică limbă din lume, franceza este pronunțată în numeroase părți ale globului. Neoficial, este vorbită de 153 de milioane de persoane din 20 de țări și 80 de milioane de nativi răspândiți în 29 de meleaguri diferite. Datorită trecutului său colonial, franceza are numeroși vorbitori non-nativi și o regăsim în Belgia, Canada, Camerun, Haiti și evident, Franța. Este limba oficială a Organizației Națiunilor Unite.

 

Franceza se vorbește peste tot, iar cunoașterea ei are o importanță deosebită pe piața muncii. Datorită răspândirii globale, vorbitul limbii lui Balzac îți deschide oportunități nemaipomenite pentru studii, burse internaționale, informații de specialitate, joburi, muzică sau cinema. Are același fond latin ca și limba română, astfel că este ușor de învățat.

Araba

Una dintre cele mai vechi limbi care s-au păstrat de-a lungul timpului este araba. Deloc simplă, aceasta este vorbită în Orientul Mijlociu. Aproape 290 de milioane de nativi și 132 de milioane de persoane care au învățat-o vorbesc araba, cei mai mulți în Egipt și țările din Golf. Este o limbă în care este scris Coranul și adoptată de mulți musulmani, iar în 1974 a fost declarată limbă oficială a Națiunilor Unite. În mod neoficial, araba este vorbită și în Comore, Ciad, Sudanul de Sud, Somalia, Israel, Dijbouti sau Eritreea.

Germana

Una dintre cele mai vorbite limbi din lume este și germana, cu 110 milioane de persoane native și 52 milioane de vorbitori non-nativi, care o rostesc neoficial în 14 țări. Nu este simplă deloc, dar dacă vrei să mergi fie și în vizită în Austria, Elveția, Germania, Luxemburg sau Liechtenstein, o să înțelegi că a meritat să o înveți. Cunoștințele de germană te pot ajuta să găsești un loc de muncă foarte bun la multinaționale, în turism, știință sau cercetare.

Comunicarea multilingvă a devenit tot mai necesară în urma evoluției constante a tehnologiei. Cunoașterea cel puțin a unei limbi străine îți oferă perspective nemărginite pentru dezvoltarea în societate. Nu te gândi prea mult și caută un profesionist sau înscrie-te la cursuri ca să înveți o limbă populară. Accesează un credit online în rate și investește în viitorul tău pentru a beneficia mai ușor de oportunități de creștere și excelență în domenii diverse!

 

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Rusu Virgil spune:

  Deci engleza, limba oficiala in UK, Statele Unite,Australia, Noua Zeelanda si in mule alte locuri, vorbita de sute de milioane de oameni…nu exista!!! Taaare!!! Is curios in ce limba se inteleg intre ei americanii sau englezii! In mandarina?

 2. Neutru spune:

  Cred ca acest “clasament” are mai mult in vedere limbile “native” si nu limbile utilizate unde engleza ar bate tot !
  Chiar si in UE si chiar dupa Brexit (!) tot engleza va fi cea mai utilizata !

 3. TicTac spune:

  Limba portugheza este vorbita de peste 200 milioane de locuitori, ca limba nativa, deci peste limba germana.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Marcel Lepa, ucigașul polițistului aflat în misiune, s-a sinucis în celula sa din penitenciar

Marcel Lepa (foto), ucigaşul poliţistului aflat în misiune, Cristian Amariei, a fost găsit spânzurat, azi dimineaţa, în celula sa din...

Urmează Zilele Comunei Hărău

În data de 30 iunie, Primăria Hărău va organiza Zilele Comunei, evenimentul reunind premieri şi un spectacol folcloric. Întreaga manifestare...

Apa Prod va începe lucrările la reţelele de apă şi canalizare pe culoarul Mureş-Mesteacăn-Brad şi la Peştişu Mare

Vineri, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Apa Prod Deva au anunţat zonele în care vor începe lucrările la reţelele de...

Închide