Cele mai importante măsuri în sprijinul turismului din ultimii 20 de ani

22 mai 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Electorale

Alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai sunt extrem de importante atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană. Mesajul cu care venim în faţa românilor este acesta – merităm mai mult ca naţiune şi vom face totul ca vocea noastră să fie auzită la nivelul Parlamentului European. Nu mergem acolo să facem act de prezenţă, ci să apărăm interesele României şi ale românilor.

Şi turismul a fost unul dintre domeniile pentru care PSD a luat măsuri foarte importante. Astfel, reducerea TVA la 5% pentru servicii de turism este o măsură necesară şi pozitivă. Este poate cea mai bună măsură de sprijinire a turismului românesc din ultimii 20 de ani. Reducerea TVA va stimula turismul în România, va contribui la reducerea evaziunii fiscale, la creşterea consumului şi la creşterea economică. Mai mult, este o măsură care va avea efecte vizibile şi directe în favoarea cetăţeanului.
Acordarea voucherelor de vacanţă este o altă măsură care s-a resimţit direct, atât în buzunarul oamenilor, cât şi în afacerile din domeniul turistic.
Mai apoi, Guvernul a pregătit un program de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare. Ajutorul este nerambursabil, respectiv grant, în proporţie de 50% din cheltuielile eligibile şi se acordă până la maximum 200.000 de euro. Schema de ajutor de minimis are caracter multianual şi se derulează până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire în raport cu reglementările europene. Bugetul schemei de minimis este de 130 de milioane de euro anual.

Turismul în judeţul Hunedoara
Din 2017, turismul a revenit în atenţia autorităţilor judeţene după ce, în perioada 2012-2016, atât alocările, cât şi numărul evenimentelor organizate au fost modeste.
Astfel, dacă în 2015, suma alocată promovării turismului a fost de 211.800 de lei, iar în 2016 de 120.700 de lei, în 2017 valoarea alocărilor s-a ridicat la 391.000, iar în 2018 la 468.000 de lei! Numărul programelor a crescut de la şapte în 2012, la 32 în 2018!
Drumuri pentru turism – modernizarea unui număr de 10 drumuri pentru dezvoltarea infrastructurii turistice şi promovarea patrimoniului economic şi cultural – este un alt proiect în valoare de aproape 200 de milioane de lei.

Ce ne propunem pentru România
Crearea unei axe de finanţare destinată exclusiv sectorului turistic. Prin intermediul acesteia, vor fi asigurate posibilităţi de susţinere financiară a proiectelor turistice din zonele cu infrastructură deficitară. Finanţarea câtorva proiecte turistice importante.
Vom susţine promovarea României prin atracţiile turistice unice; obiceiurile şi tradiţiile unice care au fost păstrate peste timp; numeroase monumente UNESCO ale ţării noastre (mănăstiri, biserici fortificate); Munţii Carpaţi, cu cele mai multe păduri virgine din Europa, cu cea mai bogată biodiversitate.
Comandat de Partidul Social Democrat
CUI mandatar 41190008

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    In Valea Jiului nu sa asfaltat drumul DN 7A (Cheile Jietului) isi rup masinile spre Transalpina sau spre Voineasa ori sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca , nu se acorda bani pentru Domeniul Schiabil Parang , …

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 23.05.2019

Cristian Merişanu, viceprimar al municipiului Vulcan Pentru că s-a pripit şi a făcut o declaraţie nefericită legată de meseria de...

Bulina albă, 23.05.2019

Costel Avram, administrator public al judeţului Pentru că a promis că va face tot ceea ce-i va sta în putinţă...

Gura lumii, 23.05.2019

Un fost demnitar ales acum ca reprezentant al unor vârstnici din regiunea cu lămpaşe s-a pus cu cine nu trebuie....

Închide