Marcarea Centenarului I. D. Sîrbu

22 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, a organizat, ieri, 22 mai, la Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, o manifestare cultural-educativă sub genericul „Centenar I. D. Sîrbu”.

Aşa cum ne-am obişnuit prietenii care participă la activităţile cultural-educative ale Bibliotecii Judeţene, şi de această dată am pregătit o prezentare captivantă, menită să îmbogăţească bagajul cultural al elevilor. Tinerii au avut prilejul să cunoască o personalitate cu care cultura hunedoreană se mândreşte: scriitorul, dramaturgul, filosoful Ion Dezideriu Sîrbu, născut la Petrila, în urmă cu 100 de ani, un scriitor care a ştiut să-şi păstreze demnitatea în anii duri ai totalitarismului.
Cu siguranţă, cei care au urmărit prezentarea, amplă şi bine documentată, au înţeles ce înseamnă ţinuta etică, ce înseamnă viaţa trăită cu demnitate, în ciuda tuturor încercărilor, unele de o cruzime incredibilă. Ca de obicei, la final, celor prezenţi le-au fost adresate întrebări, cei care au oferit răspunsuri corecte au fost răsplătiţi cu premii constând în diplome şi cărţi oferite de Biblioteca Judeţeană. (Ioan Sebastian Bara)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cele mai importante măsuri în sprijinul turismului din ultimii 20 de ani

Alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai sunt extrem de importante atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană. Mesajul...

Bulina neagră, 23.05.2019

Cristian Merişanu, viceprimar al municipiului Vulcan Pentru că s-a pripit şi a făcut o declaraţie nefericită legată de meseria de...

Bulina albă, 23.05.2019

Costel Avram, administrator public al judeţului Pentru că a promis că va face tot ceea ce-i va sta în putinţă...

Închide