Actualitate

Cele mai bune jucării de făcut cadou copiilor

Când vine vorba de copiii membrilor familiei sau prietenilor, apare mereu aceeași întrebare: ce să le duci sau ce să le iei cadou? Nu vrei să cumperi îmbrăcăminte sau încălțăminte, pentru că nu știi exact care este măsura potrivită. Mai mult, ei cresc repede și nu o să se bucure prea mult de cadoul tău.

 

Mâncarea sau o sticlă de vin ies, în mod natural, din discuție. Așadar, lucrul care ne vine prima dată în minte când știm că trebuie să luăm cadou pentru copii este: o jucărie. Cu jucăriile nu poți da greș. Știi că o să le folosească de mai multe ori, că pot fi activități plăcute și că le faci un cadou și părinților dacă jucăria ta reușește să captiveze atenția copilului pentru perioade puțin mai lungi de timp.

 

Totuși, vorbim despre o industrie extraordinar de mare și de diversă. Dacă intri într-un magazin cu jucării pentru copii, o să vezi că sunt de cel puțin 10 ori mai multe opțiuni decât ați aminteai că aveai tu atunci când erai copil. Așadar, venim cu acest articol care să te ajute să decizi asupra unei jucării pe care să o poți face cadou.

 

  1. Figurinele cu animăluțe

Încă sunt în vogă și pe bună dreptate: copiii iubesc animăluțele și sunt fascinați de ele. Mai ții minte figurinele pe care le aveai probabil în copilărie și cu care te prefăceai că ai o fermă? Ei bine, ele au mai evoluat, doar că ai în continuare multe opțiuni. Poți lua seturi de animăluțe exotice sau domestice și poți opta și pentru o mini-fermă pe care copilul să o populeze.

 

Mai mult, ai și opțiunea de animăluțe care fac și zgomotele specifice. Acestea antrenează mai multe simțuri copilului și pot fi foarte distractive pentru el.

 

  1. Cărțile interactive

Dincolo de clasicele colecții de povești pe care le știm, acum ai opțiunea de a alege cărți interactive pentru copii. Acestea au butoane care scot sunete specifice, au texturi pe care copiii le pot pipăi, pentru a antrena și acest simț și sunt pline de culoare. Pot fi o activitate foarte bună și educativă, pentru că atrag atenția copilului, dar îl și învață ceva. Partea bună este că aceste cărți vin și cu eroii lor preferați. Deci poți opta pentru Patrula Cățelușilor sau Disney Princess, în funcție de preferințele copiilor.

 

  1. Puzzle-uri

Da, în continuare avem opțiunea de puzzle-uri. Pentru copiii foarte mici, sunt și puzzle-uri din cuburi. Fiecare cub are 6 fețe diferite și ei trebuie să le aleagă pe cele potrivite pentru a crea imaginea. Există și puzzle-uri clasice, dar cu piese foarte mari. Acestea antrenează coordonarea ochi-mână a copilului și îl face să gândească logic. Mai mult, îl va ține ocupat o perioadă. Poți opta pentru puzzle-uri care formează mai multe imagini, ca el să aibă tot timpul elementul de noutate.

 

  1. Seturi de bucătărie

Copiilor le place să imite adulții. Dacă văd în familie cum oamenii gătesc sau cum sunt serviți la masă, o să dorească și ei să facă asta. Poți lua cadou pentru un copil un set de bucătărie sau doar anumite elemente dintr-o bucătărie.

 

Există opțiunea de a cumpăra o mini-bucătărie, la nivelul lor, cu aragaz și toate cele necesare. Dar dacă nu vrei să mergi cu o cutie atât de mare, le poți lua elementele de care au nevoie pentru a popula o bucătărie: vei găsi seturi de legume și de fructe, veselă, farfiuriuțe și ceainic pentru servirea ceaiului, mini brioșe și chiar variante foarte drăguțe și inofensive de furculițe sau cuțite.

 

Orice copil va fi fericit cu această jucărie pentru că își va putea crea propria bucătărie și se va putea juca la nesfârșit.

 

  1. Jocurile de societate

Dacă mergi în vizită la o familie cu copii mai mari, pentru care seturile de bucătărie nu mai prezintă niciun interes, poți încerca jocurile de societate. Acestea sunt diverse și ei le pot folosi pentru a se juca atât cu familia, dar și cu prietenii lor. Poți alege jocuri simple, ca Uno sau Activity sau, în funcție de vârsta lor, poți alege Scrabble, Catan sau Saboteur. Dacă știi că acei copii nu au mai jucat niciodată astfel de jocuri, înțelept ar fi să nu mergi la ei direct cu ceva foarte complicat și strategic, ci cu jocuri amuzante și distractive, care să le placă.

 

  1. Lego

Întotdeauna Lego va fi o opțiune, atât pentru copiii mici (pentru care poți lua cele mai mari cuburi) cât și pentru cei mai mari, pentru care poți lua modele și motive diverse și complicate, bazate pe hobby-urile și pasiunile lor. Nu ai cum să dai greș cu Lego. Dacă au mai încercat, sigur o să le placă să aibă un nou set, iar dacă nu au încercat Lego niciodată, e momentul perfect să îl descopere.

 

Acum parcă magazinele de jucării pentru copii nu mai par atât de aglomerate, pentru că ai câteva opțiuni pe listă din care să poți alege.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura