Cei mai tari în sambo şi kick-box

04 x 2  sportivii de la hypergym deva au obtinut rezultate bune la turneele de la Buftea si Rm. Valcea

Ciprian Marinuţ

Sportivii de la Hypergym Deva au obţinut rezultate importante la Cupa „Sambo Combat România”, de la Buftea şi la turneul de kick-box, desfăşurat la Rm. Vâlcea.

„Trădaţi” de chimonouri
Mugurel Petruţiu şi Ioan Maftei, antrenorii şi liderii clubului Hypergym, au ocupat locul trei, la egalitate de puncte, în cadrul turneului categoriei 75 de kilograme de la prima competiţie oficială de sambo, organizată în România de F.R. Sambo. Cei doi deveni au început cu câte o înfrângere concursul, desfăşurat la Buftea, în  20 septembrie, însă s-au reabilitat în turul secund, când au reuşit să câştige. „Noi ne antrenăm cel mai mult fără chimono, în sistem MMA, iar în această competiţie am fost dezavantajaţi de faptul că am luptat cu chimonouri de sambo. În primul tur, am fost învinşi de doi foşti campioni de judo, care au ştiut să profite de faptul că aveam chimono şi ne-au făcut câteva prize, care le-au adus punctele câştigătoare. Ne-am dezmeticit însă în turul doi şi ne-am prins cum merge ceasul şi am evitat lupta de aproape, astfel că am câştigat clar. Toţi tehnicienii şi sportivii din România, Ungaria şi Republica Moldova, prezenţi la concurs, au lăudat tehnica şi precizia loviturilor noastre, care ne-au adus victoria”, a spus Mugurel Petruţiu.

Victorii clare în ring
Faţă de sambo, unde au fost încurcaţi de chimonouri, la turneul de kick-box de la Rm. Vâlcea, la care au participat cluburi din toată ţara, sportivii de la Hypergym şi-au zdrobit adversarii. Petru Butnaru (26 de ani) şi-a învins clar adversarul de la un club din Ploieşti, deşi el are doar 70 de kilograme şi a luptat la categoria 80 de kilograme. La fel  de bine s-a descurcat şi tânărul Gabriel Bozan (16 ani), care l-a pus la respect pe al doilea sportiv ca valoare din ierarhia clubului Respectgym Bucureşti, care e unul dintre cei mai bine cotaţi din ţară. „Victoriile sunt cu atât mai valoroase, cu cât cei doi sportivi nu au fost asistaţi la colţ de antrenorii cu care se pregătesc, întrucât noi am luptat la competiţia de sambo de la Buftea. Cheltuielile pentru participarea la aceste două turnee au fost asigurate de BGS – Divizia Sportivă, care se implică din ce în ce mai mult în activitatea clubului nostru”, a precizat Mugurel Petruţiu, antrenor la  Hypergym Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare