Cei de la gospodărirea municipiului Deva lucrează din plin în teren

16 martie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

În această perioadă, Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva (S.P.Î.G.M) efectuează o serie de lucrări de întreţinere şi înfrumuseţare a spaţiilor verzi, trecerea de la iarnă la primăvară implicând acţiuni specifice. Însă unele lucrări se desfăşoară în condiţii speciale, dictate de coronavirus.
„Reamintim cetăţenilor că până în 22.03.2020, cu posibilitate de prelungire, spaţiile de joacă de pe raza municipiului Deva vor fi închise zilnic, în intervalul orar 20:00 şi 7:00, timp în care se vor efectua acţiuni de dezinfecţie ale acestora de către SPÎGM. Pe de altă parte, trecând la capitolul înfrumuseţare a oraşului, au fost plantate magnolii şi sperăm ca în vară să înflorească cât mai frumos pentru a ne bucura privirea, au mai fost puşi bonsai, am finalizat perioada de toaletare a
pomilor (potrivit reglementărilor a trebuit să ne oprim) şi am trecut la tăierea ierbii din zona blocurilor. Vremea destul de caldă, completată de ploi, a dus la înverzirea spaţiilor, dar şi la creşterea rapidă a ierbii. Panseluţele au fost puse în noiembrie 2019 şi aşteptăm să iasă lalelele, pentru ca imaginea oferită să fie şi mai spectaculoasă şi plină de culoare. Ce mai aşteptăm e să ne lase atât vremea, cât şi pandemia să ne desfăşurăm activitatea în parametri normali. Avem o problemă în sensul în care nu mai suntem ajutaţi de echipele de deţinuţi din cauza restricţiilor impuse de COVID-19, aşa că ne descurcăm pe cont propriu“, a precizat Irinel Faur (foto), directorul S.P.Î.G.M Deva.
Acesta le-a reamintit devenilor că pot apela la instituţia pe care o conduce pentru defrişare mecanică, doborâre arbori, pregătire teren pentru plantat flori, cosire mecanică, tundere gard viu, plantare flori etc. Informaţii suplimentare şi comenzi de lucru se pot solicita telefonic, apelând nr. 0744-354 828. Cât priveşte sugestiile, propunerile sau opiniile, acestea pot fi comunicate la 0254-233 588 (inclusiv în perioada weekend-ului) 0744-354 828 – persoană de contact Ovidiu Oltean.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. devean spune:

    irinel nu esti contact?
    te plimbi cum vrei sa dai si la altii?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Povestea unui devean şi a fiului său, infectaţi cu coronavirus: „Cei din presă ne aduc pachete la poarta spitalului”

Doi deveni, tatăl şi fiul său de patru ani, sunt în spital, la Timişoara, infectaţi cu coronavirus, după ce au...

Jumătate din familia primarului Oancea, în spital!

Şi fiica edilului şef al Devei a fost depistată pozitiv cu coronavirus, tânăra fiind internată la acelaşi spital ca şi...

Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Călan: COMUNICAT DE PRESĂ

Închide