CEH-ul, calul de bãtaie al liberalilor hunedoreni

05 Adrian-DavidOana Mihnea

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian David (foto), împreună cu vicepreşedintele Dorin Gligor, au susţinut o conferinţă de presă în Valea Jiului, tema fiind situaţia delicată a Complexului Energetic Hunedoara (CEH).
Asta, după ce la finalul săptămânii trecute, planul de restructurare al CEH nu a fost avizat de Comisia Europeană. Conducerea CJ Hunedoara consideră că guvernul trebuie să ia taurul de coarne şi să precizeze clar care este poziţia faţă de sistemul energetic de la noi din ţară, în caz contrar, se poate ajunge la oprirea activităţii. „Ne aflăm într-o situaţie aproape fără ieşire din cauza lipsei de interes faţă de electoratul care în 2012 a acordat votul PSD-ului, a bătăii de joc şi a ineficienţei cu care a fost tratată compania. Era obligatoriu să fie consultată şi administraţia locală cu privire la planul de restructurare. În aceste condiţii, urmările vor fi foarte grave şi vor duce la încetarea activităţii energetice în 2018. Nu ne dorim decât ca guvernul să dea un punct de vedere oficial şi să îşi asume deciziile, să spună clar dacă România mai are sau nu nevoie de cărbune, nu este normal să arunce cadavrul peste gardul altcuiva. La jumătatea lunii noiembrie, în urma unei analize făcute de specialişti, PNL se va reuni în judeţ pentru a prezenta alternativa la soluţia de ieşire din criza în care se află CEH“, a declarat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

One thought on “CEH-ul, calul de bãtaie al liberalilor hunedoreni

  • 28 octombrie 2015 la 6:06
    Permalink

    Cu alte cuvinte, Adrian David, doriţi ca guvernanţii să deconteze politic închiderea minelor. Are cineva o soluţie miraculoasă? Ştim cu toţiii că minele, din mai multe raţiuni, trebuie închise. Are CJ o altă rezolvare? Daca da, afirmaţi-o public. Degeaba se întruneşte oricine, oriunde deoarece în afara închiderii minelor nu există altă rezolvare. Nu este corect ca unii să profite politic de pe urma acestei situaţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.